scandinavische badkamer

Denk je aan een minimalistische stijl,dan komt al snel de Scandinavische look in beeld. Deze trend herken je direct aan de natuurlijke materialen, het gebruik van lichte kleuren en strakke en moderne lijnen. Het is dan ook helemaal niet zo vreemd dat de Scandinavische look geliefd is in zowel grote ruimtes als kleine ruimtes. Wil je graag weten hoe je deze typische Scandinavische stijl bij jou in je badkamer door kan voeren? Je leest het in dit artikel!

Een lichte en ruimtelijke douchecabine in een Scandinavische look

Een douchecabine in Scandinavische stijl herken je aan de minimalistische lijnen. Dit kan bijvoorbeeld terugkomen in een strak rechthoekig design, maar deze stijl kan ook extra benadrukt worden door een zwart profiel. Hierdoor combineer je meteen de Scandinavische stijl met de onwijs geliefde industriële stijl voor een badkamer.

Back to basic met een toilet in Scandinavische stijl

Om je toilet door te voeren in Scandinavische stijl, blijft eenvoud nog steeds even belangrijk. Zorg ervoor dat je een inbouwtoilet laat installeren en werk het muurtje strak af met bijvoorbeeld een lichtgrijze tegel. Breng je liever wat sfeer aan, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een tegel met patroon, zoals een hexagon tegel of een metro tegel. Tip! Breng een houten plankje aan op het muurtje. Zo maak je op een slimme manier gebruik van de kenmerkende houten materialen.

Genoeg opbergruimte met badkamermeubels in Scandinavische stijl

Scandinavisch design staat niet alleen in het teken van simpele een eenvoudige lijnen, het slim benutten van iedere vierkante meter is minstens zo belangrijk. Daarom worden de badkamermeubels vandaag de dag op een slimme manier ingericht. Kies bijvoorbeeld voor een strak en greeploos wit badkamermeubel en combineer dit met een topblad van eiken. Maak dit af met een witte, ronde waskom, en je interieur is helemaal compleet! Hoe zie jij het ideale interieur voor je?