bidets

Je hebt je misschien afgevraagd waar het voor is of hoe je een wc-bidet moet gebruiken, want tegenwoordig is het niet meer zo gebruikelijk. Een bidet kan 3 gaten hebben voor een mixer (met warm en koud water) of 1 gat voor een enkele registratie. Het heeft een douche die het water van beneden naar boven afvoert. Het is een uniek hygiënisch sanitair product.

Hoewel het tegenwoordig niet meer zo populair is, geven veel mensen de oude gebruiken niet op en maken ze er een punt van om thuis een bidet te hebben. Het nut ervan is onmiskenbaar en kan vooral ouderen of mensen met een beperkte mobiliteit helpen.

Waar is de bidet voor?

De bidet is een praktischer alternatief voor woningen waar mensen de voorkeur geven aan intieme hygiëne na het gebruik van het toilet. Dus als er geen mogelijkheid is om bijvoorbeeld een volledig bad te nemen, doet de toilet bidet de schoonmaak- en verzorgingsfunctie in de omgeving.

Volgens de installatie is het mogelijk om warm water te hebben om voor jezelf te zorgen alsof je onder de douche staat. Ontdek hieronder de belangrijkste voordelen van het kiezen van deze oplossing in uw huis!

1- Een milieuvriendelijke optie

Bidets helpen de negatieve impact van de mens op het milieu te verminderen door de hoeveelheid toiletpapier te verminderen. Dit is een belangrijk punt, want naarmate de wereldbevolking groeit, is het belangrijk om na te denken over oplossingen om de afvalproductie te verminderen.

2- Meer hygiëne

Het gebruik van de bidet zorgt voor een hogere mate van hygiëne dan toiletpapier. Ze zijn bijvoorbeeld zeer effectief in het verminderen van de verspreiding van bacteriën, terwijl toiletpapier relatief gemakkelijk bacteriën kan verspreiden.

Ook als u bepaalde medische aandoeningen heeft, kan een bidet een hele reeks voordelen bieden in plaats van het gebruik van toiletpapier. Patiënten die in bepaalde delen van het lichaam zijn geopereerd, kunnen veel baat hebben bij het gebruik van bidets, omdat de aanpak schoner en zachter is.

3- De installatie is eenvoudig

De installatie van een bidet vereist geen speciale vaardigheden en kan met bepaalde gereedschappen worden uitgevoerd. Zelfs met weinig ervaring in de omgeving is het mogelijk om een bidet te installeren met behulp van de informatie die in de handleiding wordt gegeven.