De eerste zomerse temperaturen van 2019 zijn alweer voorbij. Nog even en je kunt elk weekend weer lekker in de tuin zitten. Samen met vrienden genieten van de zon onder het genot van een hapje en een drankje. Dit zorgt al voor een hoop gezelligheid, maar het is toch fijn als de tuin er ook sfeervol uitziet? In deze blog lees je hoe je de saaie tuin om kunt toveren naar een vrolijke en sfeervolle tuin.

Creëer een terras

De eerste stap voor een gezellige tuin is een fijn terras waar je geniet van het buitenleven. Kies de plek in de tuin waar de zon het vaakst staat, mits je gek op de zon natuurlijk bent. Je kunt juist ook voor een schaduwplek kiezen. Ga je voor een rond terras of kies je voor een terras aan het verlengde van je huis? Alles is mogelijk! Je terrasindeling is wel bepalend voor welke tuinmeubels je in de tuin wilt. Daarmee komen we bij de volgende tip.

De juiste meubels

Nu je een leuk plekje hebt uitgekozen in de tuin om je weekenden en avonden door te brengen, is het tijd om de meubels uit te kiezen. Dit kan een heel karwei zijn, het moet aansluiten bij de sfeer van de tuin. Ga je voor een loungeset of geef je de voorkeur aan een tuinbank met een leuke tafel? De keuze is geheel aan jou!

Meer natuur in de tuin

Wil je meer natuur in de tuin? Wat dacht je dan van een vogelhuisje. Het vrolijke getjirp van de vogels is toch extra genieten! Het geeft je tuin een leuke uitstraling en de vogels zijn er vast dolgelukkig mee.

Vuur

In de avond wordt het koeler en donkerder, maar dit hoeft niet ten koste te gaan van de sfeer. Wat dacht je van een sfeervolle gaslantaarn. Ze voorzien je niet alleen van warmte, maar ook van licht en niet te vergeten gezelligheid. Verleng je voorjaarsavonden met een gaslantaarn helemaal in de sfeer van je tuin.

Water

Naast vuur is ook water een middel om de tuin net dat beetje extra te geven. Een watervalletje, fontein of oase zorgt voor zowel rust als gezelligheid. Het neerdalen van het water geeft een rustgevend gevoel.

Bloemen en planten

Een tuin kan niet zonder bloemen en planten, dit zorgt voor levendigheid in de tuin. Stukken tuin waarbij de bloemen zorgvuldig zijn aangebracht zorgen voor een sfeervol geheel. Gebruik vooral bloemen en planten met verschillende groottes, het resultaat is een unieke en gezellige tuin. Ga je voor een drukke of juist een rustige tuin?

Wil je meer inspiratie opdoen? Kijk dan eens op Pinterest!