makkelijke planten voor in de woonkamer

Je woonkamer een betere sfeer geven kan met leuke en kleurrijke planten. Maar met een druk leven kan het onderhoud erbij inschieten en kunnen planten vergaan. Dan is het beter om te kiezen voor een makkelijke plant die weinig omkijk nodig heeft. 

Weinig zonlicht tot je beschikking

Wanneer je op zoek gaat naar planten die makkelijk zijn in onderhoud voor ruimtes met weinig zonlicht (of vooral schaduw), dan kan je eens kijken naar een plant zoals de Aglaonema Maria. Dit is een stijlvolle plant met lange bladeren die stijlvol oogt en met gemak op donkere plekken kunt zetten. Het enige waar je op letten is een keer per week water geven. 

planten die makkelijk zijn in onderhoud

Planten die weinig water nodig hebben

Als je denkt aan onderhoudsvrije planten, dan is de cactus een van de eerste die bij je zal opkomen. Deze plant heeft namelijk weinig water nodig (slechte een keer in de 2 tot 3 weken), mede dankzij de eigenschap om water op te slaan om zo langere tijd te overleven. Ook al heeft deze plant weinig water nodig is het niet verstandig om hem in direct zonlicht te plaatsen, daardoor kan de plant verbranden. Maar als je ook andere makkelijke planten voor in de woonkamer zoekt heb je genoeg keuze: de Agave is een subtiele plant die je op een salontafel of vensterbank kunt plaatsen. Een vetplant is ook een goede kandidaat zoals de Echeveria. Deze planten hebben een bijzonder uiterlijk en hoef je slechts een keer in de 2-3 weken water te geven. Een erwtenplant is ideaal als je een vetplant zoekt om op te hangen. 

Extra grote planten

Wil je grote opvallende planten die makkelijk zijn in onderhoud, dan heb je ook hier voldoende keuze: wat dacht je van een stoere drakenbloedboom? Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en kan met gemak op donkere plekken staan. Maar ook de Yucca valt onder de groep onderhoudsvrije planten die je met gemak op diverse plekken kunt plaatsen (liever niet in de zon overigens). Naar boven