badkamer renovatie

Het verbouwen van je badkamer lijkt soms onhaalbaar en erg duur als je online op zoek gaat naar inspiratie. Niets is echter minder waar! Tegenwoordig kun je door handige bouwmaterialen zoals Wedi platen en Gyproc heel veel zelf. Daarnaast kan het ingewikkeld lijken in een kleine ruimte, of een ruimte met een onhandige vorm, met eigenzinnig (zelfs zichtbaar) leidingwerk, niet veel natuurlijke verlichting enzovoort. Niet bij alle badkamerrenovaties hoef je echter al je geld uit te geven: je kunt tegenwoordig vrij makkelijk een badkamer verbouwen met een klein budget en een prachtige afwerking creëren. Of je nu 5000 euro of 500 euro te besteden hebt, kun je de juiste wijzigingen aanbrengen die bij de ruimte passen.

Elk renovatieproject moet een grondige planning hebben om succesvol te zijn. Als het proces niet grondig wordt gepland, kan het duur zijn en kan het langer duren om te voltooien. Dus je wilt je badkamerrenovatie plannen en je daaraan houden.  Als het badkamer ontwerp klaar is, verander het dan dus niet, maar laat het aan de elektricien, tegelzetter en andere gerelateerde bedrijven zien om er zeker van te zijn dat er geen problemen zijn die het project kunnen belemmeren. 

Hergebruiken van materialen

Een badkamerrenovatie biedt een goede gelegenheid om kranen of sanitair van goede kwaliteit her te gebruiken. Dit is niet alleen kosteneffectief, maar ook een geweldige manier om karakter te behouden. Een truc is om naar de bouwmarkt te gaan en verf te kopen. Het aanbrengen van verf op badkamer armaturen zal het gevoel van de badkamer onmiddellijk veranderen. Denk buiten de kaders als het gaat om verbouwen!

En als je extra armaturen nodig hebt, koop ze dan zelf om kosten te besparen. Een loodgietersbedrijf zal niet op zoek gaan naar deals. Koop armaturen van populaire merken, aangezien vervangende onderdelen gemakkelijker verkrijgbaar zullen zijn. Het vinden van onbekende merken online kan een riskant spel zijn. Van de renovatieprojecten van andere mensen vind je vaak mooie aanbiedingen van zo goed als nieuwe producten. Soms is er echter een goede reden dat iemand iets vervangt, dus houdt dat in je achterhoofd als je op zoek gaat naar tweedehands spullen. 

Het veranderen van de plaatsing van het bad kan een kleine badkamer volledig transformeren, maar er zijn enkele situaties waarbij dat niet zo de moeite is. Verander de locatie van de kraan niet. Je kunt de kraan vervangen, maar niet verplaatsen. Het verplaatsen ervan levert meer werk op en dat kost je meer geld. Als je belangrijke elementen moet verplaatsen, probeer dan in ieder geval het toilet dichtbij genoeg te houden om op de bestaande grondleiding aan te kunnen sluiten, voor minder sanitaire complicaties en om de kosten van het verbouwen van de badkamer laag te houden!

Materialen uitzoeken

Als je een badkamer verbouwd, meng dan sanitair artikelen van verschillende merken om betaalbare aankopen te compenseren met luxe zoals een kwaliteitsbad. Je bespaart dan geld zonder in te boeten op een stijlvolle, kwalitatieve afwerking. Dat betekent niet noodzakelijk dat wanneer een materiaal goedkoop is, het niet duurzaam is. Als je goed onderzoek doet, vind je het beste alternatief met dezelfde kwaliteit als de dure, maar voor een fractie van de kosten. Sommige materialen zijn niet duur, maar zien er duur uit. Vind de juiste materialen om je badkamer een andere look te geven die past binnen je budget!