vloerkleed uitzoeken

Een vloerkleed kan een flinke verrijking zijn wanneer je geen gebruik maakt van een zachte vloerbedekking. Een laminaat of stenen vloer kan namelijk best koud aanvoelen als je erover heen loopt in de winterperiode. Hier vind je 3 tips waarmee je jouw ideale vloerkleed kunt vinden.

Laag- of hoogpolig

Bij een nieuw vloerkleed uitzoeken krijg je meestal de keuze tussen een laag- of hoogpolig vloerkleed voor je kiezen. Hierbij kan elk materiaal anders aanvoelen. Meestal voelt een hoogpolig kleed een stuk fijner aan, maar is daarbij ook een stuk duurder. Je kunt zelf eens in diverse woonzaken kijken naar het gebruikte materiaal en aanvoelen of je het zelf fijn vindt aanvoelen.

Onderhoud

Een nieuw vloerkleed kan erg fijn zijn, maar houdt wel rekening met het onderhoud wat nodig is. Bij een laagpolig vloerkleed heb je vaak geen extra onderhoud nodig en is vuil makkelijker te verwijderen omdat het niet tussen de draden blijft zitten. Bij een hoogpolig vloerkleed dien je extra alert te zijn voor vuil en vlekken, het kan namelijk tussen de draden zitten. Bij deze vloerkleden die je vaker de stofzuiger te gebruiken en is het ook aan te bevelen om ze regelmatig uit te kloppen. Het is natuurlijk niet lekker als je met je voeten in achtergebleven kruimels en viezigheid loopt.

Vorm en maten

Tegenwoordig heb je meerdere vormen die je kunt gebruiken in een interieur. Ronde vormen zijn erg trendy en ogen origineel. Maar wees je ervan bewust dat de symmetrie met de kamer ook wel moet kloppen. Een rond kleed in een interieur met rechthoekige meubels is vaak geen goede combinatie. Vloerkleden zijn in diverse maten beschikbaar: van salontafel formaat tot kamervullend. Een extra groot vloerkleed is lekker om op te lopen, maar zorg wel dat het kleed goed past bij de rest van het interieur. Een vloerkleed uitzoeken doe je het beste door alvast wat mogelijkheden van tevoren te bedenken.