huiseigenaren

In deze blog gaan we 4 veelvoorkomende fouten delen die huiseigenaren maken die we vaak zien en die uiteindelijk averechts werken. Naast afbladderende verf aan de buitenkant, kapotte dakgoten, verbrand gras op gazons met kale plekken en beschimmelde badkamers, is het bekend dat huiseigenaren fouten maken die ze niet eens opmerken totdat het te laat is. Zo kun je een kwalitatief slechte vloer kopen, die de waarde juist doet dalen, beter ga je naar een winkel zoals Floorhouse Gent voor het beste advies, en vloer! Lees snel verder voor meer tips!

Geld smijten in renovaties die er uiteindelijk niet toe doen

Je wil een goed investeringsrendement zien op de meeste dingen die je in huis renoveert. Natuurlijk, misschien maakt de vieze vloer in de atelierruimte niet uit voor jou, maar het is ook een ruimte die gemakkelijk in iets anders kan worden veranderd als je je huis hebt verkocht. We hebben het meer over dingen waar huiseigenaren later veel geld aan uitgeven, waardoor hun huis lang niet zo snel kan worden verkocht als anders het geval zou zijn.

Wanneer je veel geld uitgeeft aan iets dat in het huis of tuin is ingebouwd, zou dit de waarde van het huis moeten verhogen of het op zijn minst aantrekkelijker moeten maken voor toekomstige kopers. Een bubbelbad in je slaapkamer of een in de grond verzonken trampoline in je tuin kan dat misschien niet bereiken. Als je niet van plan bent voor altijd in je huis te blijven, investeer dan in dingen waar je van houdt en die je nu nodig hebt, maar die ook een toekomstige koper op prijs zou stellen. De meeste professionals zullen adviseren om geen geld te steken in professionele apparaten, zwembaden, bubbelbaden, marmeren werkbladen, dure landschapsarchitectuur, waterpartijen in de tuin, enz. Vele toekomstige kopers zien deze zaken als een enorme onderhoudslast of als gewoon onnodig. Beter kun je investeren in nieuwe wastafel lampen in de badkamer, een kwaliteitsvloer, mooie dubbele deuren naar de patio om meer licht binnen te laten en een gevoel van ruimte te creëren, of slimme technologieën zoals slimme thermostaten en verlichting .

Elektrisch werk uitbesteden en niet zelf doen

Veel mensen installeren nog steeds hun eigen verlichting, wat een risico met zich meebrengt: als er iets gebeurt, dekt de verzekering de kosten van de schade niet. Natuurlijk kan het uitvoeren van eigen elektrische werkzaamheden ook risico’s op elektrocutie, brand of explosies met zich meebrengen. Zelfs als het werk relatief eenvoudig lijkt, kan elektrisch werk gevaar opleveren, dus het beste kun je dit uitbesteden.

Zorg voor je tuin of balkon

We zien dit nog maar al te vaak: mensen vergeten om hun tuin te onderhouden en gebruiken het in plaats daarvan als een stortplaats, of als een plek waar alles ongecontroleerd groeit. Overal zie je plantenpotten, tuingereedschap, overwoekerde bloemperken, sigaretten in asbakken of roestige grills: alles lijkt op een project dat niet af is. Dit heeft een negatief effect op de huiseigenaar, brengt de buurt naar beneden en verlaagt de waarde van het huis. Het kan ook buren irriteren die trots zijn op de esthetiek en het hard werken om hun tuinen wel mooi te houden.

Net als elektriciteit moet sanitair aan experts worden overgelaten. Je kunt grote fouten maken die resulteren in enorme reparatie rekeningen. Je kunt ook water lekken veroorzaken waarvan je je pas realiseert dat ze er zijn als het te laat is, wat gevolgen kan hebben voor andere kamers in het huis. Lekkages, hoe klein ook, kunnen ook schimmel in de muren laten groeien. Ongezien totdat het te laat is en je hele gezin ziek is en de muren uitgebreide reparaties moeten ondergaan.