Grote muur decoreren

Heb jij een grote, lege muur in huis waarbij je echt niet weet wat je ermee moet? Telkens dat je denkt dat je iets leuks hebt gevonden, is het ‘m toch nét niet. Een grote, lege muur in je interieur ziet er natuurlijk saai en kaal uit. Tijd om daar verandering in te brengen! In deze blogpost delen we een aantal manieren om die grote, lege muur te decoreren. Kijk mee en laat je inspireren!

1. Grote, lege muur decoreren: behang met print

Eén van de beste manieren om komaf te maken met die lege, grote muur is door de muur helemaal te bedekken met behang. Kies een leuke print uit waar je vrolijk van wordt of die mooi bij je interieur past, en voordat je het weet ben je van die saaie muur af! Om je te inspireren, kan je hier meer lezen over de trends op het gebied van behang.

Grote lege muur decoreren

2. Gallery wall

Met een gallery wall maak je een echt statement in je interieur. Op een grote, lege muur kan je helemaal losgaan en dat speelt in je voordeel. Kies een paar quotes en prints uit die je leuk of inspirerend vindt, en plaats deze in mooie fotolijsten. Als je er écht een eyecatcher van wilt maken, kies dan voor fotolijsten met verschillende kaders in allerlei kleuren. Daarnaast kan je gebruikmaken van diverse formaten voor een speelse look. Iedere gallery wall is uniek dus je mag je creativiteit helemaal loslaten.

3. Extra opbergruimte

Heb je er al eens aan gedacht dat die lege muur voor extra opbergruimte kan zorgen? Hang een paar wandplanken en decoreer deze naar je eigen smaak. Je kunt er diverse items op zetten zoals fotolijstjes, plantjes, kaarsen en een mooie klok. Een andere mogelijkheid is om een grote kast tegen de muur te plaatsen waar je allerlei spulletjes in kan opbergen. Of wat ook heel leuk is: een boekenkast waarin je jouw verzameling boeken op kleur sorteert. Zo maak je er een echte blikvanger van!

lege muur decoreren

4. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

De kans is groot dat je ergens in huis een spiegel hebt. Maar hoe leuk zou het zijn om verschillende spiegels te combineren en op één muur te bevestigen? Je kunt dit een beetje vergelijken met een gallery wall, maar dan met spiegels. Eigenlijk is deze manier veel toffer, want spiegels creëren ook diepte waardoor een kleine kamer een stuk ruimer oogt. 

Een bijkomend voordeel is dat je deze manier helemaal kunt aanpassen naar je eigen smaak. Je kunt bijvoorbeeld gebruikmaken van rotan spiegels, antieken spiegels of spiegels in verschillende vormen. Net als bij de gallery wall met posters kan je ook hier helemaal losgaan!

Wat te doen met een grote lege muur

5. Een verzameling aan de muur

Tenslotte kan je ook een mooie verzameling aan de muur hangen. Een lege muur is namelijk de ideale plek om jouw favoriete items in het zonnetje te zetten. Denk aan vintage kaarten, je verzameling postzegels of antieken instrumenten die je graag bespeelt. Een basket wall is ook erg leuk. Hierbij bevestig je verschillende manden en schalen aan je muur voor een echte boho look. 

een grote lege muur decoreren

Dit zijn een aantal manieren om een grote, lege muur te decoreren. Je kunt natuurlijk ook voor een mix van bovenstaande manieren gaan. Zo kan je een lage kast perfect combineren met een wandplank erboven. Of een aantal posters én spiegels aan de muur. Laat je creativiteit los en maak er een mooie en bijzondere muur van!