Een leuke slaapkamer is natuurlijk iets wat je graag thuis wilt hebben. Maar hoe zorg je ervoor dat je een slaapkamer hebt die helemaal meedoet met de huidige trends? Hier vind je alvast enkele slaapkamertrends voor 2019 die wellicht wat voor jou zijn.

Het bed als de eyecatcher

Een slaapkamer is natuurlijk niet compleet zonder je bed. Maar in plaats van een gewoon bed in je slaapkamer te hebben, kan je ervoor kiezen om jouw bed speciaal te maken. Misschien is het wel een leuk idee om een groot bed zoals een boxspring te plaatsen met een prachtige ombouw die matcht met jouw interieur! Of wat dacht je van een stoer bed in een industriële stijl? Je kunt het zelf zo uitgebreid maken als je wilt.

Veel meubels en accessoires? Liever niet

De slaapkamer is de plek waar je je rust pakt. Rust is dus ook iets wat helemaal past bij de trends van 2019: je richt je kamer op een rustige manier in, liefst met zo min mogelijk chaos. Dat betekent geen bergen met spullen, maar netjes ingericht en lichte kleuren.

Trek de natuur je slaapkamer in

Hou je van de natuur? Gebruik dan natuurlijke elementen om de rust te versterken en je slaapkamer ook eens een leuke, frisse look geven. Planten zijn daarbij een zeer goede aanwinst: deze ogen niet alleen leuk, maar hebben ook voordelen voor je gezondheid. Duurzaamheid is een trend die ook heel goed past bij deze tijd: combineer jouw slaapkamer met duurzame producten zoals bijvoorbeeld bamboe of andere houtsoorten met een keurmerk.

Meerdere ruimtes combineren

Een trend die je eigenlijk in je hele huis kunt toepassen is het combineren van diverse ruimtes: zo kan je een doorloop maken van de slaapkamer naar de badkamer. Heel makkelijk als je bijvoorbeeld heerlijk in een bad wilt relaxen en een grote ruimte wilt maken. Bekijk ook eens wat de mogelijkheden zijn hierin voor jouw kamers.