kussens in je interieur

Stoffen elementen maken het interieur warmer en gezelliger. Denk maar aan stijlvolle stoffen overgordijnen, een trendy vloerkleedje of een plaid op de bank. Kussens in je interieur zijn daarom ook onmisbaar. Het leuke aan kussens is dat je ze makkelijk ergens anders kunt leggen, anders schikken en onderling met elkaar kunt combineren. Kussens in je interieur zijn één van de weinige elementen die heel je leven lang mee gaan. Maar welke kussens kies je het best en waar leg je ze voor een mooi resultaat? Wij geven jou hier alvast wat tips en inspiratie.

Kussens voor elke kamer

Er is geen enkele kamer in je huis (behalve het toilet?) waar je geen kussens kunt inzetten. Voor je zithoek voorzie je voldoende kussens zodat je je lekker makkelijk kunt nestelen. Zit je graag comfortabel aan je eettafel? Dan kan een klein kussentje in de rug soms wonderen doen. Maak van je badkamer een spa en installeer een luie zetel met… alweer een paar kussentjes. In je slaapkamer heb je waarschijnlijk één hoofdkussen per persoon. Koop er gerust één of twee bij, zodat je bijvoorbeeld ook een boek kunt lezen of zelfs lui TV kunt kijken vanuit je bed. Ook voor de speelhoek van de kinderen of in de hal op een bankje mogen er best kussens aanwezig zijn. En zelfs voor buiten bestaan er heel mooie (weerbestendige) sierkussens. Ook die kun je perfect qua stijl laten aansluiten op je sierkussens in huis.

Kies de perfecte kussens

Kussens in je interieur dienen zowel functioneel als decoratief te zijn. Kies alvast een heel aantal standaard kussens in neutrale kleuren. Daarnaast haal je nog enkele kussens in huis die groter of kleiner zijn, naargelang waar je ze hebben wilt. En kies een paar kussens in opvallende trendy kleuren. Het beste kies je kussens met een rits zodat je het binnenste er uit kunt nemen. Zo kun je makkelijk je kussens wassen of laten schoonmaken. En bovendien kun je voor elke gelegenheid andere hoezen kiezen. Denk maar aan lente-, zomer-, herfst- en winterkleuren. Of denk aan thema’s zoals Pasen, Halloween en Kerst. Kussens kunnen heel wat doen met je interieur. Kies ze zorgvuldig uit, speel met kleuren en vormen en combineer naar hartelus