slaapkamer makeover

De slaapkamer, voor velen is het een ruimte waar ze enkel de nacht doorbrengen, maar voor anderen is het een kamer waar ze graag tot rust komen, een boek lezen of andere manieren van ontspanning opzoeken. Ben je wat uitgekeken op je huidige slaapkamer en wil je die saaie muren een nieuw kleurtje geven? In dit artikel geven we je enkele tips om je slaapkamer met een beperkt budget instant een upgrade te geven.

Likje verf

De grootste en meest opvallende aanpassing die je kunt doen in je slaapkamer? De muren in een andere kleur verven. Kies je ervoor om alle muren in dezelfde kleur te verven? Of verf je één muur in een opvallende kleur? Als je niet goed weet welke kleuren nu het meest geschikt zijn voor een slaapkamer, helpen we je graag op weg. Een slaapkamer is een ruimte waarin je wil ontspannen en tot rust wil komen. Schreeuwerig kleuren zijn dan ook niet aangeraden. Kies voor neutrale tinten. Ook aardetinten of pastelkleuren zijn een goed idee. Wist je trouwens dat kleuren een invloed kunnen hebben op je nachtrust? Uit onderzoek blijkt dat mensen het best slapen in een kamer met blauwtinten, omwille van de kalmerende werking. Ook geel, groen, zilver en oranje zijn kleuren die goed zouden zijn voor je nachtrust.

Decoratie

Muren geverfd? Staan alle meubels op hun plaats? Dan kan je aan het leukste onderdeel van de make-over beginnen: decoreren. Decoratie in een slaapkamer is onmisbaar, omdat het meteen voor een gezellige sfeer zorgt. Denk maar aan lekker zachte kussens op bed, die passen bij de kleur van de muren. Ga je beddengoed kopen, zorg er dan ook voor dat de kleuren matchy zijn met de rest van de slaapkamer. Schuim rommelmarkten af en breng een bezoekje aan de tweedehandswinkel om leuke en originele stuks te vinden. Je vindt er ook heel wat vintage schatten tegen een schappelijke prijs. Wil je de muren wat meer opvrolijken? Dan kan je één muur volhangen met fotokaders. Combineer grote en kleine kaders voor een speels effect.

Gezelligheid

Om de kamer nog wat gezelliger te maken kan je sfeerverlichting aankopen of kiezen voor dimbare lichten. Lees je een boek, dan zet je de lichtintensiteit gewoon wat harder. Goedkope kaarsen kopen is ook een goed plan, zo maak je de kamer instant sfeervol. Geen fan van dat vuur in je kamer? Dan zijn LED-kaarsen een mooi alternatief.