Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker thema, zowel voor particulieren als zakelijke partijen. De verwachting is dat deze trend zich in 2023 doorzet. Voldoende reden om er rekening mee te houden bij het inrichten van een woning of bijvoorbeeld bedrijfspand. Voor welke vloer kies jij? Ga je voor een vloer van beton ciré, of toch voor de authentieke houten vloer? Combineer je dit type vloerbedekking met vloerverwarming, of houd je nog even vast aan de radiatoren aan de wand? In dit artikel lees je meer over de voordelen die een beton ciré vloer je biedt en de wijze waarop je bijdraagt aan een duurzame wereld met dit model vloer. Naast een beton ciré vloer zijn er diverse andere soorten gietvloeren. Mocht je een gietvloer voor jouw woning of bedrijfspand overwegen, dan is het verstandig je hierover te laten adviseren door een aanbieder van deze vloeren. Het helpt je tot een weloverwogen keuze te komen op basis van de voor- en nadelen van de diverse gietvloeren. 

Voordelen van een beton ciré vloer in huis 

Er zijn verschillende redenen die maken dat de vraag naar een beton ciré vloer van bijvoorbeeld Epoxywinkel toeneemt. Met een beton ciré vloer voorzie je de woning van een strakke, moderne uitstraling. Het type gietvloer past zowel bij een modern ingericht huis, als bij een woning met klassieke elementen. De stoere look sluit aan op een fraaie houten dressoir of bijvoorbeeld een eikenhouten tafelblad met metalen frame. Hoe sluit jouw bestaande interieur aan op dit type vloer? Niet alleen de fraaie uitstraling van een beton ciré vloer is een reden dit type vloer te overwegen. Denk ook aan het feit dat een gietvloer volledig naadloos is, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een houten vloer. Er blijft zodoende geen vuil achter in naden, wat een gietvloer tot een zeer hygiënische oplossing maakt. Daar komt bij dat dit de vloer makkelijk te onderhouden maakt. 

Sterke en slijtvaste vloer voor woningen 

Terugkerend naar het thema duurzaamheid; een gietvloer staat bekend als een zeer sterke en slijtvaste vloer. Niet voor niets wordt bijvoorbeeld binnen winkelpanden vaak voor dit type vloer gekozen. Zelfs bij een intensieve belasting blijft de vloer een lange tijd mooi. Ook in de industriële sector kiest men vaak voor een gietvloer. Naast de slijtvastheid van de vloer, is deze waterbestendig. Het maakt dat je niet bang hoeft te zijn voor vochtplekken. Vormen van schade die vaak relatief snel opspelen bij een vloer van hout of laminaat. Het herstel van vochtplekken in dergelijke vloeren is niet eenvoudig. Met een gietvloer hoef je er niet bang voor te zijn. Het maakt de gietvloer tot een ideale oplossing voor een keuken of badkamer; doorgaans vochtige ruimtes.