Je bent niet helemaal tevreden over je huidige badkamer of je bent helemaal toe aan een nieuwe badkamer? Dan sta je op het punt ze te verbouwen. Maar hoe begin je eraan? Soms is het makkelijker om volledig van nul te beginnen, maar dat wil je in dit geval nu juist niet. Lees hier hoe je in een aantal stappen van je huidige badkamer naar de badkamer van je dromen overstapt. Laat je inspireren!

1. Wat wil je behouden, wat wil je nieuw zien?

Misschien wil je een aantal zaken van je huidige badkamer behouden. Alleen jij, samen met je gezinsleden, kunnen dit bepalen. Organiseer een brainstorm en maak een lijstje van wat er allemaal weg mag en wat je wil houden. Bepaal ook of je deze zaken op dezelfde plek of op een andere plek wilt. Bijvoorbeeld: het bad mag vervangen worden door een inloopdouche, maar het moet op dezelfde plek blijven. Of bijvoorbeeld: ik wil meer kasten in de badkamer, die moeten onder en naast de wasbak komen.

2. Wat kun je zelf doen, wat laat je doen?

Een volgende stap is kijken wat je zelf kunt doen. Door dingen zelf te doen, bespaar je enorm veel geld uit. Anderzijds kost het misschien meer tijd om heel wat zaken zelf te doen. Doe vooral zelf wat je graag doet en wat je kan doen. Bijvoorbeeld: gasleidingen en elektriciteit laat je aan een specialist over. Vloeren uitbreken, spiegels ophangen, schilderen doe je zelf.

3. Bereken je budget

Nu je ongeveer weet wat je zelf wil en wat je aan een vakman overlaat, kun je offertes vragen bij verschillende ondernemers. Het makkelijkste is dat je één aanspreekpunt hebt in de vorm van een renovatiebedrijf. Zij coördineren de werken zodat jij je verder geen zorgen hoeft te maken.

4. Hou de euro’s klaar

Eens je offertes hebt gekregen, ga je vergelijken en weet je exact wat de verbouwing van je badkamer gaat kosten. Misschien wil je een persoonlijke lening aangaan. Bekijk ook of je voor de renovatiewerken recht hebt op subsidies. Denk aan isolatiepremies, premies voor sanitaire installaties en elektriciteit.

5. De uitvoering zelf

Met je ontwerp, eventueel je persoonlijke lening en je planning stap je naar het renovatiebedrijf van je keuze. Zij voeren de werken uit zoals afgesproken. Het is nu enkel nog een kwestie van tijd en je geniet binnenkort helemaal van je nieuwe badkamer.