luxe wooninrichting

Vind jij die prachtige foto’s op Pinterest en in woontijdschriften ook zo mooi van luxe woningen? We begrijpen dat je dit ook zelf wilt. Hoewel je misschien geen groot huis hebt of veel geld, is het wel mogelijk om die luxe woonstijl na te bootsen. Meteen paar kleine aanpassingen kan je een groots luxe effect creëren. Wij leggen graag uit hoe je dit het beste kan realiseren!

Kleuren

Het kleurgebruik heeft heel veel invloed op de uitstraling van de woonruimte. Maar welke kleuren passen nou bij een luxe woonstijl? Diepe donkere kleuren matchen hier perfect bij. Denk bijvoorbeeld aan donkerblauw, donkergroen, donkergrijs, of donkerrood. Ook zien we dat veel zwarte elementen of juist witte kleuren, een luxe uitstraling geven aan de woonruimte.

Stoffen en materialen

Ook is het belangrijk dat je luxe stoffen en materialen gebruikt in je inrichting. Stoffen en materialen die passen bij een luxe woonstijl zijn fluweel, leer en bijvoorbeeld glas. Speel hierop in bij de keuze die je maakt voor meubels en accessoires. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld meubels gemaakt van fluweel, tafeltjes of aanrechtbladen in een marmerlook.

Duo rolgordijnen

Ook hebben gordijnen veel invloed op de uitstraling van je ruimte. Wil je dus een luxe uitstraling geven aan jouw ruimte? Kies dan voor luxe duo rolgordijnen met een cassette. Hiermee wordt de rol met stof netjes gerold. Duo rolgordijnen hebben een veel luxere uitstraling dan normale rolgordijnen. Om dit extra te accentueren kan je een keuze maken uit diverse materiaalsoorten. Denk bijvoorbeeld aan linnen en polyester. Een aanrader is om jouw duo rolgordijnen te bestellen bij Raamdecoratie.com. Bij deze partij heb je altijd duo rolgordijnen gemaakt van de meest prachtige stoffen.

Accessoires

Bovenstaande punten vormen de basis van een luxe interieur, maar vergeet ook zeker de accessoires niet. Zet een paar lange kaarsen op de vensterbank, een bos bloemen op tafel en vergeet de kussens in de bank niet. Denk bovendien ook goed na over de kleuren van de accessoires, zodat dit past bij de luxe woonstijl.