loungen tuin

Langzaam maar zeker wordt het voorjaar en komt de zomer dichterbij. Tijd dus om het eens over je tuin te hebben. Hoe staat jouw tuin ervoor? Is jouw tuin al helemaal klaar voor het mooie weer of ben je nog op zoek naar wat inspiratie? In dit artikel geef ik je de tips die je nodig hebt om ook deze zomer weer het maximale uit je tuin te halen en optimaal te genieten. Lees gauw verder!

Outdoor living

2021 staat helemaal in het teken van outdoor living. Zoveel mogelijk tijd doorbrengen in de buitenlucht, wie wil dat nou niet? Een lekkere borrel met vrienden of een barbecue met het gezin. Tijd doorbrengen in de buitenlucht is natuurlijk ook nog eens hartstikke gezond! Bij outdoor living draait het erom dat je de gezellige sfeer van binnen doortrekt naar buiten. In de zomer moet je tuin het fijnste plekje worden! Om daarvoor te zorgen is het belangrijk om goed stil te staan bij decoratie en aandacht te besteden aan de details. Ook zijn de juiste tuinmeubelen natuurlijk van groot belang. Denk bijvoorbeeld eens aan deze tuinset van Fonteyn.

Ga voor groen

Word jij ook zo blij van een tuin waar leven in zit? Goed nieuws, want dat is precies wat in de komende zomer helemaal in is. Vervang die saaie stenen en tegels en plaats een paar planten. Zo creëer je in een handomdraai een hele andere sfeer! Hou je niet zo van tuinieren? Wees niet bang. Er bestaan ook een hoop planten die maar weinig onderhoud behoeven! Een voorbeeld van een stijl waarin groen helemaal tot z’n recht komt is bohemian. Een bohemian tuin kenmerkt zich – naast veel groen – door het gebruik van natuurlijk materialen als bamboe en rotan. Bij een bohemian tuin zijn ook de details belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan windlichten, leuke kussentjes en muurhangers. 

Het hele jaar door genieten

Ik benoemde het al even: tijd doorbrengen in de buitenlucht is enorm gezond. Steeds vaker kiezen mensen daarom voor oplossingen waarmee ze het hele jaar door van de tuin kunnen genieten. Bovendien heeft ieder seizoen heeft z’n eigen charme. Denk bijvoorbeeld eens aan het laten plaatsen van een veranda, terrasoverkapping of een tuinkamer. Bij een regenbui in de zomer zit je lekker droog en in de winter organiseer je een gezellige winterbarbecue!

Enthousiast geworden? Meer inspiratie vind je op de website van Fonteyn.