dakreparaties

Platte daken hebben, jammer genoeg, nog altijd een negatieve bijklank. Er gaan inderdaad nog altijd verhalen rond over lekken die niet gedicht raken, vuil dat zich ophoopt of onvoldoende isolatie bij een plat dak. Het zijn doemscenario’s die helaas soms nog altijd werkelijkheid zijn. Maar als jij een nieuw plat dak wilt leggen of je gaat je platte dak renoveren, dan hoef je geen deel uit te maken van deze rampenscenario’s. Neem daarom wél een degelijke dakwerker aan om de werken uit te voeren.

Degelijk werk met garanties

Misschien heb je slechts een klein oppervlakte van een dak dat je wilt vernieuwen. Begin hier nooit zelf aan! Een nieuwe dakbedekking leggen is niet zomaar een rol roofing open leggen en branden. Laat dit werk, hoe klein het ook mag zijn, aan een erkend dakwerkerbedrijf over. Pas dan heb je echte garanties die tot 30 jaar (!) kunnen gaan. De materialen worden zorgvuldig uitgekozen en op de werken krijg je ook garantie. Zo zal er bijvoorbeeld gekozen worden voor hoogwaardig EPDM, dat een grote weerstand heeft, oersterk is en ook tegen barre weeromstandigheden bestand is. Zo ben je zeker dat je de eerstvolgende decennia geen problemen meer gaat hebben met je plat dak. Moesten er zich toch problemen voordoen, dan is de installateur van je dak hiervoor verantwoordelijk.

Plat dak leggen en andere werken

Bij een plat dak komen vaak nog bijkomende werken kijken. Denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je platte dak. Doe je dit langs de binnenkant, met andere woorden boven het plafond? Of ga je langs de buitenkant een isolatielaag laten aanbrengen? Een plat dak vernieuwen of nieuw leggen is hét moment om hieraan te denken. Daarnaast is ook de afwerking van het dak van zeer groot belang. Alle hoekjes en kantjes moeten mee afgewerkt worden. Zo zal bijvoorbeeld rond een koepel je dak extra zorgen moeten krijgen zodat het water niet langs daar kan insijpelen. Hetzelfde geldt voor schoorstenen die in je platte dak komen en opstaande muurtjes. Regenpijpen die door je dak heen gaan of afvoerpijpen voor het water dat op je platte dak verzameld wordt zijn ook vaak een bron van lekken. Ook hier wordt door een degelijk dakbedrijf zeer veel zorg aan besteed.

Vraag advies en gedetailleerde offertes

Een leek is niet altijd thuis in de laatste nieuwe technologieën. Een professioneel dakwerker is op de hoogte van de nieuwste materialen en werkmethodes. Hij zal je dan ook degelijk advies geven over de materialen, de opbouw van je dak, welke isolatie je het beste kiest en zo meer. Profiteer van zijn kennis en vakmanschap om je platte dak te laten leggen of te laten vernieuwen!