hoe maak ik mijn keuken persoonlijk

Misschien heb je je het volgende ook wel eens afgevraagd: Hoe maak ik mijn keuken persoonlijk en sfeervol? Je keuken pimpen en omtoveren in een meer persoonlijke, gezellige en warme ruimte is gelukkig niet zo moeilijk als het lijkt. Met een paar handige trucjes en accessoires is de operatie ” Maak je keuken persoonlijk ” zo uitgevoerd! Kies ook voor je keuken pimpen en personaliseer jouw keuken snel, eenvoudig en voordelig met onderstaande handige tips en adviezen!

Duurzame en persoonlijke spulletjes voor meer sfeer

Een van de beste manieren als je je keuken pimpen wilt, is om leuke en duurzame accessoires in de keuken te gebruiken die bij jouw persoonlijke stijl passen. Maak je keuken persoonlijk door een paar boordjes aan de muur te hangen en daar wat favoriete spullen van jezelf neer te zetten. Dat kunnen leuke potjes zijn, een paar mooie gezinsfoto’s of je fraaiste serviesgoed.

Plaats een hangrekje voor het grote keukengerei

Als je wilt weten hoe maak ik mijn keuken persoonlijk, dan is een goed tip ook om te zorgen voor voldoende opbergruimte voor alle keukenspullen. Plaats sowieso een hang rekje op voor het belangrijkste keukengerei, zoals soeplepels, de kaasschaaf, een blikopener en dergelijke. Dit wat grotere bestek kun je beter niet in een lade stoppen, want die kan daardoor snel klem komen te zitten. Een voordeel van een hangrekje met keukengerei is ook dat je deze spullen, zoals een pollepel of garde, er snel bij kunt pakken tijdens het koken.

Geef de keukentegels een likje verf

Maak je keuken persoonlijk door de oude tegels van een nieuwe, frisse verflaag te voorzien. Natuurlijk kies je voor een warme, romantische en gezellige kleur, zoals roze, rood, geel of groen. Houd je meer van neutrale en strakke kleuren, dan is lichtblauw of lichtgrijs ook een prima kleur om de oude tegeltjes wat te moderniseren. Als je echt wilt experimenteren dan zou je zelfs voor een zwarte keuken kunnen gaan. Probeer het maar eens en je zult zien dat je keuken er direct enorm van opknapt en een stuk sfeervoller wordt.

Een paar planten in de keuken

Heb je boordjes in de keuken of een vensterbank? Zet dan een paar mooie planten in de keuken. Dit zorgt meteen al voor een hele andere atmosfeer. Planten zijn goed voor het gemoed en hebben nog een aanvullend voordeel: ze zuiveren de lucht in de keuken doordat ze vuil filteren. En natuurlijk zorgen planten voor de aanmaak van extra zuurstof. Maar het is vooral de relaxte sfeer die een groot voordeel vormt van een paar planten in de keuken neerzetten.