tienerkamers voor jongens

Kinderen worden snel groot. Ze groeien plots van kind naar een stevige stoere puber. En ja, de kinderkamer krijgt een andere look. Voor je zoon geen zachte kleuren of zachte stoffen meer. Stoer, robuust en best wel cool is de boodschap. Wij geven jou hier een paar tips zodat de kamer er precies uitziet zoals tienerkamers voor jongens er dienen uit te zien.

Kies voor stoere kleuren, materialen en stoffen

In tienerkamers voor jongens horen stoere stoffen zoals denim en legerstof. Kies deze voor het bedlinnen, raamdecoratie of sierkussens. Metalen lockers, een legerkist, draadmanden of een bijzettafel met een dik boomstam tafelblad zijn welkom. Een kale bakstenen muur, een betonvloer of metalen ramen zijn écht stoer. Kiest hij voor zijn kamer felle kleuren zoals oranje, electric bleu of grasgroen? Waarom ook niet, het laat zien dat je zoon karakter heeft.

Creëer een hangplek

Je zoon studeert op zijn kamer en heeft al een stoer bureaumeubel. Maar naast studeren wil hij ook zijn vrienden of vriendinnetje meenemen naar zijn kamer. Geef hem daarom een tweepersoonsbed dat groot genoeg is om lekker met vrienden op te ‘hangen’, muziek te luisteren of gewoon ‘onder mannen’ te kletsen. Als de kamer voldoende groot is, kun je ook een zithoek creëren. Doe dit met bijvoorbeeld grote zitzakken of een zitbank gemaakt van palletten.

Laat ruimte voor statements

Met de inspraak van je zoon kun je voor leuke accessoires zorgen, die volledig in zijn wereld passen. Denk bijvoorbeeld aan zaken die aan zijn hobby doen denken. Reist hij graag? Geef hem dan een kamerbrede wereldkaart waarop hij zijn droomlanden aanduidt. Of zorg voor posters met spreuken of laat hem zelf teksten samenstellen die aan de muur komen. En ja het mag best wel wat controversieel of stoer zijn, waarom niet? Geef hem de gelegenheid om zelf zijn verlichting te installeren. Zo creëert hijzelf de sfeer die hij wil. Ook veel haken in de muur waaraan hij zijn kleding en spullen ophangt (in plaats van op de grond te gooien) kunnen een mooi statement in zijn kamer zijn.

Laat je voor de inrichting van de stoere jongenskamer inspireren door mancaves. Breng deze mancave-sfeer terug naar de schaal van je zoon. Dan ben je op goeie weg.