onhandige hoekjes in je interieur

Soms kan een (slaap)kamer qua vormgeving best onhandig uitkomen: je kunt geen leuke kasten neerzetten en je weet eigenlijk niet wat je er dan wel mee kunt. Toch zijn er manieren om die knullige ruimtes handig te benutten. Hier vind je enkele creatieve ideeën voor jouw ruimte(s).

Het vervelende schuine dak

Veel mensen met een zolder kennen het: dat vervelende schuine dak waar je geen leuke kast onder kunt plaatsen. Toch kan je juist op deze plek de meeste kleinere spullen makkelijk kwijt. Je kunt zelf aan de slag gaan door bijvoorbeeld schuifdeuren of planken vast te zetten, waar je vervolgens jouw spullen achter verbergt. Zo maak je van een van de meest onhandige hoekjes in je interieur toch handig gebruik en je hebt een minder chaotisch tafereel.

Benut de tussenruimtes

Het kan wel eens voorkomen dat je bepaalde ruimtes hebt in huis die eigenlijk door de kleine afstand tussen twee muren niet geschikt is voor de meeste kasten. Dat betekent nog niet dat je zelf niet creatief kunt zijn: je kunt je eigen (open) kast maken. Je hangt tussen deze muren dan enkele planken op om spullen op te leggen. Of je gebruikt het als een extra plaats voor leuke accessoires. Of wat dacht je van een stang waar je je kleding gewoon op hangt? Zo maak je een leuk, speels effect en is het ook nog vaak functioneel.

loze ruimtes

Opvallende hoeken

Ook kan je op een leuke manier verschillende hoeken van muren decoratief versieren met bijvoorbeeld leuke fotolijsten, posters of andere leuke spullen. Zo geef je een unieke uitstraling en heb je iets leuks om naar te kijken in bepaalde hoeken. Je kunt ook in deze hoeken handig gebruik maken van hangende kastjes of andere praktische oplossingen. Laat je inspireren door de laatste trends en maak zo een interieur welke in elke hoek een mooie uitstraling heeft.