hoogpolig vloerkleed

Wil je graag een slaapkamer die warmte en luxe uitstraalt? Heeft jouw woonkamer behoefte aan een sfeervol vloerkleed? Denk dan eens aan een hoogpolig vloerkleed, want daarin vind je alle eerder genoemde eigenschappen. De hoge polen zorgen daarnaast voor een exclusieve en knusse uitstraling, een fijne sfeer en zijn een prettig gevoel aan de voeten. Door de enorme keuze aan kleuren, vormen en structuren kun je altijd iets naar je zin vinden.

De voordelen van hoogpolig vloerkleed

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, zijn hoogpolige tapijten juist heel goed te onderhouden, al is het iets bewerkelijker dan de laagpolige varianten. Als je het echter twee keer in de week stofzuigt en schoonmaakt kan het vloerkleed jaren mee. Daarnaast houdt het ook daadwerkelijk warmte vast en voelt een hoogpolige structuur ook heerlijk zacht aan. Hierdoor straalt een hoogpolig vloerkleed ook behaaglijkheid en warmte uit en kun je er heerlijk op ontspannen voor de tv.

Hoogpolig tapijt zorgt voor een betere luchtkwaliteit

Hoogpolig tapijt en allergieën? Er zijn nog steeds mensen die denken dat je dan beter geen tapijt kan nemen, maar niets is minder waar! De hoge polen houden stof juist vast, waardoor het minder in de lucht blijft dwarrelen en er een betere luchtkwaliteit is. De hoge polen in dit tapijt kennen nog een voordeel en dat is dat ze het geluid dempen en zelfs een deel absorberen. Zo kun je eenvoudig de akoestiek van de ruimte verbeteren. Hierdoor zijn naaldhakken of wild spelende kinderen veel minder hoorbaar. En als die kinderen op het vloerkleed spelen, vallen ze ook nog eens een stuk zachter! Veel nadelen van hoogpolig tapijt zijn er niet, behalve dat je het niet moet gebruiken voor de bekleding van een trap. 

Verschillende hoogtes van de polen

Van invloed op de uitstraling van een hoogpolig vloerkleed zijn de poolhoogtes. Zo zijn er tapijten met gemiddelde poolhoogtes van 12 mm tot 16 mm. Er is zelfs een tapijt met een poolhoogte van 18 mm, wat wel erg hoog is. Daarnaast wordt de uitstraling grotendeels bepaald door de structuur van het kleed. Dit zijn de meest voorkomende structuren bij hoogpolige tapijten:

  • Frisé tapijt

Bij een frisé vloerbedekking zijn de polen doorgesneden en dus geen lussen meer. Bijna iedere pool is daardoor afzonderlijk van de ander te onderscheiden. Bij frisé zijn de garens in elkaar gedraaid en hierdoor staan de polen niet recht overeind, maar krullen ze een beetje. Dat zorgt voor een heel levendige en speelse uitstraling, waarbij het net lijkt alsof het tapijt gemêleerd is. Als je eroverheen loopt, zul je bovendien je voetafdrukken zien.

  • Shag tapijt

Dit hoogpolige tapijt met shag structuur lijkt erg op frisé met zijn doorgesneden polen en in elkaar gedraaide garens. Het verschil zit ‘m in de polen die bij shag nog wat langer zijn. Hierdoor blijven ze niet overeind staan, maar vallen ze als het ware om. Dit geeft shag tapijt een warrige en levendige uitstraling. Voordeel is dat een shag structuur een speelse draai geeft aan een ruimte, zonder de luxe en zachte uitstraling van een hoogpolige vloerbedekking te verliezen.

  • Saxony tapijt

Saxony vloerbedekking is een hoogpolige vloerbedekking, gemaakt van meerdere garens die in elkaar zijn gedraaid. Deze structuur geeft het tapijt een volle en weelderige luxe, met een elegant karakter en zachte uitstraling. Met dit tapijt creëer je een luxe sfeer zonder het te laten domineren.