Himalaya zoutlamp in iedere kamer van je huis

Misschien heb je ze wel eens gezien, maar weet je eigenlijk niets over de afkomt: de Himalaya zoutlamp. Een Himalaya zoutlamp is een brok zout waarin een waxinelichtje geplaatst kan worden. Het zout heeft meestal een roze kleur en zijn verkrijgbaar in verschillende formaten van een klein waxinelichthoudertje tot een grote zoutlamp. Een Himalaya zoutlamp geeft niet alleen een gezellige sfeer, maar is tevens goed voor de ontspanning en de gezondheid. Een Himalaya zoutlamp is daarom goed in elke ruimte van je huis te zetten, zodat je altijd ontspannen bent.

Negatieve ionen

Het grote voordeel van Himalaya zoutlampen is dat zij negatieve ionen produceren. Ionen zijn elektrisch geladen moleculen die in elke ruimte van je huis aanwezig zijn. Deze ionen kunnen zowel positief al negatief geladen zijn. Een teveel aan positief geladen ionen kan klachten veroorzaken, zoal moeheid, hoofdpijn, slapeloosheid en klachten met de luchtwegen. Himalaya zoutlampen zorgen er juist voor dat er negatieve ionen de lucht ingaan en zo het teveel aan positieve ionen kunnen neutraliseren. Hiermee kunnen klachten voorkomen worden.

Ontspanning

Himalaya zoutlampen werken erg goed voor de ontspanning. Mensen met slaapproblemen doen er goed aan om een Himalaya zoutlamp op hun nachtkastje te zetten. Het absorberen van positieve ionen en het uitstoten van de gezonde negatieve ionen, maken het mogelijk dat je vrij bent van alle moleculen in de lucht die je slapeloosheid bevorderen. Daarnaast is een Himalaya zoutlamp ook een zeer prettig nachtlampje met een zachte gedimde rood/roze gloed. Wanneer je gestrest ben na een drukke werkdag is het verstandig om in welke ruimte je ook bent, de Himalaya zoutlamp aan te zetten Je stressniveau zal vervolgens direct dalen. En wanneer je je juist op een taak moet concentreren, steeds de zoutlamp dan ook aan. Negatieve ionen zullen de bloed- en zuurstoftoevoer naar de hersenen verbeteren en daarmee ook je concentratie.

Gezondheid

Vooral mensen met gezondheidsklachten kunnen profiteren van de positieve bijwerkingen van een Himalaya zoutlamp. Mensen met astma en problemen met de luchtwegen kunnen door de zoutlamp profiteren van een verlichting van hun ademhalingsklachten. De Himalaya zoutlamp zal de lucht filteren, waardoor er een veel gezondere lucht hangt. Wanneer je last hebt van een winterdip of depressiviteit, kan een Himalaya zoutlamp de stemming positief beïnvloeden.