Je huis slim en multifunctioneel inrichten

Het is een enorme trend in woonland: ervoor zorgen dat je woning slim, efficiënt en multifunctioneel ingericht wordt. Een multifunctionele inrichting van je huis is onmisbaar als je een luxe woonstijl wilt creëren voor jezelf en je huisgenoten. Maar welke trucjes en mogelijkheden zijn er als je gaat voor een multifunctionele inrichting van je woning? In dit artikel geven we je een aantal praktische tips om straks te genieten van een meer dan luxe woonstijl en lees je alles over de laatste interieurtrends, zoals verlichtingstrends en trends op het gebied van meubilair en afwerking van je interieur. Profiteer ervan en woon straks ook in een huis waar het goed toeven is!

Deze verlichtingstrends mag je niet missen

Op het gebied van verlichting zijn er momenteel enkele interessante trends waarneembaar. Een van de grootste trends dit jaar is de cirkelvormige hanglamp. Hanglampen zijn al langer populair, maar dit jaar is het vooral de cirkelvormige variant die erg in trek is. Symmetrische hanglampen met ringen en cirkelvormen passen in elk type interieur en geven veel extra sfeer. Een slimme keuze dus! Een andere trend is de opkomst van rotan- en bamboeverlichting. Deze materiaalsoorten zijn al een tijdje populair, maar komen dit jaar ook terug in het ontwerp van lampen en verlichting. Een laatste populaire trend is het mixen en combineren van allerlei soorten lampen en lichtkleuren. Hierdoor kun je thuis een hoop creativiteit en sfeer aanbrengen.

Ga voor inklapbare meubels om ruimte te besparen

Een multifunctionele woninginrichting kun je ook creëren door twee in één meubelstukken te kopen, ook wel bekend als uitklapbaar meubilair. Als je kiest voor opvouwbare versies van tafels, stoelen en bureaus, bespaar je ontzettend veel ruimte in huis en kun je de beperkte ruimte die je hebt functioneel en slim gebruiken.

Cloffice: een gepersonaliseerd en functioneel thuiskantoor!

Fans van een multifunctionele inrichting kunnen ook hun hart ophalen als ze kiezen voor een ‘cloffice’. Deze term is een combinatie van closet en office, wat aangeeft wat dit fenomeen inhoudt: een thuiskantoor inrichten in je eigen persoonlijke stijl. Sinds corona werken steeds mee mensen (vaker) thuis. En daar hoort natuurlijk een functioneel thuiskantoor bij, die jouw persoonlijkheid weerspiegelt. Houde je bijvoorbeeld van de natuur? Dan richt je je thuiskantoor in met vel planten en eventueel bloemdecoraties. Leuk is ook om foto’s van jezelf en je partner en/of kids aan de muur te hangen, om zo je kantoor thuis verder te personaliseren. Zorg voor een functioneel zit-stabureau en een bureaustoel met wieletjes, die lekker zit!