een leuke wijnpaal

Waarom zou je wijn weggestopt in de kelder of in een kast moeten opbergen? Je wijn mag écht wel bekeken en bewonderd worden, niet? Een wijnpaal is dé trendy manier om je wijnvoorraad zowel decoratief als functioneel op te stellen. Een wijnrek waarbij de fles met de hals in het rek wordt gestoken, ken je uiteraard al. Een wijnpaal is hierop gebaseerd, maar springt veel meer in het oog. Maar hoe installeer je zo’n wijnpaal en waar moet die precies komen? In dit artikel vind je alvast wat inspiratie.

Kies een strategische plaats

Een wijnpaal kun je in principe overal plaatsen. Plaats hem bijvoorbeeld gewoon tegen de muur in de woonkamer. Je kunt ervoor kiezen dat de flessen in dezelfde richting als de muur, ofwel dwars op de muur komen te liggen. Kook je ook graag met wijn? Installeer je wijnpaal dan als mini roomdevider tussen je open keuken en je woonkamer. Zo heb je zowel je wijn voor je gerechten als je wijn voor je degustaties altijd bij de hand. Een wijnpaal is ook ideaal om een klein hoekje op te vullen. Denk bijvoorbeeld aan de vrije ruimte naast je buffetkast of de strook tussen je raam en je muur. Zorg er altijd voor dat de paal nergens in de weg staat zodat je er niet tegenaan loopt.

Kies voor kleur en stijl

Wijnpalen zijn zo eenvoudig te maken dat ze in alle stijlen worden geproduceerd. Laat dit bijzondere accessoire volledig aansluiten bij de rest van je interieur. Er bestaan strakke minimalistische wijnpalen in metaal of kunststof uitvoering. Wit, zwart, grijs of een opvallende kleur: het kan allemaal. Of je kunt kiezen voor een houten wijnpaal in rustieke, landelijke of robuuste stijl. Kies voor ruw recuperatie hout of strak geschaafd hout. De meest strakke look creëer je wanneer alle wijnflessen langs één zijde uitsteken. Maar je kunt er ook voor kiezen om ze afwisselend links en rechts, of zelfs helemaal in het rond te laten uitsteken. Om je wijnpaal nog meer allure te geven, hebben we nog een laatste tip. Schik je wijnen volgens kleur: wit onderaan, rosé in het midden en rood bovenaan bijvoorbeeld. Doe dit gerust naar eigen inzicht. Zo maak je van je wijnpaal een echt kunstwerk!