kunst aan je muur

Kunst aan de muur kan de gehele ruimte een boost geven maar ook de uitstraling van je interieur mede bepalen. En dan maakt het eigenlijk niet uit wat voor soort kunst het is. Het kan een fraai schilderij zijn, maar er zijn ook tal van andere soorten kunst die je aan de muur kunt hangen. Maar een schilderij in een winkel of of galerie aan de muur zien hangen kan heel anders zijn, dan wanneer je hetzelfde schilderij aan jouw muur ziet hangen. Het kan kleiner of groter zijn dan je had gedacht of de afbeelding komt toch anders over. Hierbij daarom 3 tips om toch een statement te maken met kunst aan je muur.

1. Hang kunst op een opvallende manier op

Een schilderij of kunst aan je muur wordt meestal opgehangen aan een haakje aan de muur. Als je je schilderij toch wat meer wilt laten opvallen, kies dan voor een opvallende ophangwijze van je kunstwerk. Je kunt bijvoorbeeld een ketting vanaf het plafond naar benden laten lopen en daar je kunst aan gaan hangen. Wat zeker opvalt is een katrol met een kabel en daar je kunstwerk aan verbinden. Als je een opvallend ophangsysteem hebt, zal dit automatisch opvallen en de nodige aandacht krijgen.

2. Contrast op de muur

Vaak passen wij onze kunst aan, aan de kleur van de wand. Zo valt in veel gevallen je schilderij weg in de muur. Draai het een keer om en pas de muur aan, aan het schilderij of je kunstwerk. Zo kun je namelijk een contrast op de muur creëren. Je schildert bijvoorbeeld de muur in een kleur die geheel contrasteert met je kunstwerk. Je kunst zal dan zeker opvallen. Wil je niet direct je gehele muur aanpakken? Je kunt dan een hele brede en contrasterende rand om je kunstwerk schilderen.

3. Clusteren van meerdere kunstwerken

Als kunst aan je muur niet genoeg de aandacht kan trekken, dan kan het helpen om meerdere kunstwerken te clusteren, dus bij elkaar te hangen. Het oppervlak wat met kunst is bedekt is dan veel groter en valt zo meer op. De wijze waarop je clustert hangt helemaal af van je eigen smaak. Je kunt schilderijen keuring netje naast elkaar of boven elkaar hangen, maar je kunt kunstwerken ook kris-kras over de muur hangen.