tuinstoel teakhout

Nadat je vorig jaar gedwongen thuis moest blijven en je jaarlijkse vakantie moest annuleren vanwege de opgelegde reisbeperkingen door het coronavirus, ben je druk zonder al teveel nadenken vrijwel gelijk in de tuin aan de slag gegaan. Als je niet op pad kan, dan wilde je er immers voor zorgen dat je optimaal van de zomer en het buiten zijn kan genieten, zij het vanuit de achtertuin.

Je bent niet bij de pakken neer gaan zitten en bent grondig aan de slag gegaan. Zo heb je je terras opnieuw betegeld en enigszins uitgebreid, zodat je er gemakkelijk met wat meer mensen comfortabel op terecht kan. Ook ben je druk in de weer gaan met nieuwe planten en speciaal aangelegde tuinverlichting maakt dat je ook ’s avonds sfeervol buiten kunt vertoeven.

Nieuw tuinmeubilair wordt de parel op je vorige zomer gerenoveerde tuin

Het enige waar je vorig jaar niet aan toe bent gekomen, is de aanschaf van nieuw tuinmeubilair. Je tuinstoelen hebben inmiddels hun beste tijd wel gehad, dus dit voorjaar heb je je zinnen gehad op het vernieuwen van je tuinmeubels. Vorig jaar had je een nieuwe barbecue aangeschaft, om er zeker van te zijn dat je voor de nodige vrienden of familie probleemloos zou kunnen kokkerellen buiten. Je merkte tijdens die gezellige zomeravonden echter dat je stoelen niet de meest comfortabele waren, zeker als je er een lange avond op moest doorbrengen.

Vandaar dat je druk aan het speuren bent gegaan naar de verschillende mogelijkheden om je tuin van prettig en degelijk tuinmeubilair te voorzien. Na wikken en wegen heb je echter besloten om te kiezen voor een Tuinstoelen hout. De mooie uitstraling van hout sluit precies aan op de sfeer die je vorig jaar in je tuin hebt gecreëerd en je hoeft er dus niet lang over te denken alvorens je een besluit maakt om voor houten tuinstoelen te kiezen.

Vanwege zijn speciale eigenschappen worden tuinmeubelen van teakhout gemaakt

Houten tuinstoelen worden vaak van teakhout vervaardigd. Teakhout heeft de nodige voordelen ten opzichte van andere houtsoorten, waardoor het de ideale materiaalsoort is om tuinstoelen van te maken. Zo wordt een houten tuinstoel bijvoorbeeld niet warm in de zon. Wie kiest voor metalen tuinstoelen kan zich op een zomerse dag met hoge temperaturen vaak bijna verbranden, wanneer je plaatsneemt op een stoel gemaakt van metaal.

Bovendien hebben tuinstoelen van teakhout een natuurlijke en tijdloze uitstraling, waardoor ze een ware aanvulling zijn voor iedere tuin. De lange levensduur zorgt er daarnaast voor dat je jarenlang van je tuinstoel kunt genieten. Houten tuinstoelen van teakhout hebben een minimale levensduur van 10 tot 15 jaar. Daarnaast kun je kiezen uit verschillende modellen en zijn er zowel verstelbare als stapelbare houten tuinstoelen te verkrijgen.

Maar daar houdt het niet mee op. Natuurlijk staan houten tuinstoelen schitterend bij een houten tuintafel, maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor houten loungestoelen. Deze zijn vaak wat groter, hebben een lagere en grotere zit en zijn voorzien van comfortabele kussens. Hierdoor kun je helemaal tot rust komen na een lange dag werken, als je in een houten lounge stoel neerploft.