bank stofferen

Niets is zo eenvoudig als het vervangen van meubelen. Maar wat als u een bank heeft die eigenlijk nog in prima conditie is met uitzondering van de stof. De stof kan hier en daar wat slecht beginnen te worden of niet meer zo goed passen bij de rest van de uitstraling van het interieur. Toch jammer om een nieuwe te kopen wanneer de bank nog lekker zit en misschien zelfs het favoriete plekje in huis is. Tijd om eens na te denken over het opnieuw professioneel laten stofferen van het meubel. Banken stofferen is een mooi alternatief voor een frisse uitstraling, een slimme reparatie of gewoon op een prettige manier van duurzaam bezig zijn.

Professioneel een bank stofferen kent veel voordelen

Banken stofferen betekent het meubel voorzien van een compleet ander uiterlijk met behulp van een nieuwe stof of leer. Beide hebben een eigen uitstraling en voegen iets toe aan het interieur dat in de loop der tijd gewijzigd is door de veranderende smaak en trends. Een bank als meubelstuk is een behoorlijke investering en verandert niet zo snel mee. Het stofferen van de bank is dan een mooi alternatief en het is lang niet zo duur als wel eens gedacht wordt. De prijs hangt af van de stof die gekozen wordt en de arbeidsintensiviteit van het model bank. Het loont zeker de moeite vooraf eens een prijsopgaaf aan te vragen voordat u iets drastisch doet als een nieuwe bank aankopen, misschien wel tegen uw zin in omdat de oude verder nog prima is en lekker zit of ligt.

Soms zijn er door het vele gebruik slijtageplekken ontstaan of moet de bank op sommige plekken opnieuw opgevuld worden. Bij het banken stofferen wordt dan ook naar de constructie van de bank gekeken. Door het herstellen van de vulling of de veren in combinatie met een nieuwe stoffering kan het zo maar zijn dat u voor uw gevoel een hele nieuwe bank in huis krijgt. Het bespaart u een zoektocht naar een andere bij uw woonstijl passende bank en het banken stofferen kan een stuk goedkoper voor u uitpakken.

Een leuke manier om uw hele inrichting op te frissen wanneer de bank gestoffeerd wordt is andere delen van uw interieur op dezelfde manier mee te laten stofferen zodat u weer een eenheid heeft.

Banken stofferen met een mooie meubelstof

Stoffen kunt u uitzoeken bij de stoffeerder. U weet dan zeker dat u een stof of leersoort uitkiest die specifiek bedoeld is om banken te stofferen. Stoffen voor de meubelindustrie moeten voldoen aan andere eisen dan de normale gangbare stoffen. Zo moet de stof geschikt zijn voor intens gebruik om slijtage zo lang mogelijk uit te stellen, schuurbestendig wordt dit genoemd, kleurecht en in een bepaalde mate vuilafstotend zijn om een paar voorwaarden te noemen. Wanneer u de bank laat stofferen wilt u tenslotte zeker weten weer een aantal jaren vooruit te kunnen.

Duurzaamheid

Door banken te stofferen bent u milieubewust bezig. U geeft uw oude bank een nieuw leven en geniet zelf langer met plezier van een vertrouwd meubel dat door het stofferen nieuw lijkt. Banken stofferen is ook een mooie manier om verantwoord bezig te zijn.