vrijstaand bad

Het is niet altijd even makkelijk om een nieuwe badkamer te creëren of in te richten. Je moet een hoop keuzes maken, en vaak is een badkamer niet erg groot. Hierdoor zul je bepaalde dingen tegen elkaar moeten gaan afwegen. Ga je voor een vrijstaand bad of gebruik je de ruimte toch wat praktischer door een inloopdouche te creëren? Daarnaast moet je kiezen voor kleurgebruik, type sanitair en het optimale gebruik van de ruimte. Hieronder helpen we je met verschillende tips voor het inrichten van de badkamer.

De verlichting is erg belangrijk in een badkamer

Verlichting in een badkamer is alles en het liefst heb je zowel praktisch licht, bijvoorbeeld voor het schoonmaken of het op doen van make-up. Daarnaast wil je natuurlijk ook sfeerlicht, zodat je heerlijk kunt ontspannen in bad of onder de douche. Denk dus goed na over het lichtplan in jouw badkamer. Ook daglicht is erg belangrijk; heb je veel lichtinval van buiten, daar oogt de badkamer ruimer en luxer.

Gebruik altijd transparant glas

Glas is transparant en onderbreekt hierdoor het design van de badkamer niet. Een douchecabine of een stenen scheidingswand zorgen er juist voor dat de ruimte een stuk kleiner wordt. Maak daarom zoveel mogelijk gebruik van helder glas, bijvoorbeeld voor de douchewand.

Kleurgebruik in een badkamer

De kleur in de badkamer is één van de belangrijkste elementen in die ruimte. De kleur bepaalt namelijk voor een groot deel de uitstraling van de badkamer, maar ook hoe groot de badkamer lijkt. Voor een ruimtelijk effect kun je het beste lichte kleuren gebruiken. Deze zorgen ervoor dat de badkamer groter oogt. Daarnaast raak je minder snel uitgekeken op lichte en neutrale kleuren. Heb jij echter een grote badkamer, dan moet je serieus afwegen om wat zwarte elementen hier aan toe te voegen. Niets geeft je badkamer een meer luxueuze uitstraling dan de kleur zwart.

Slim en praktisch gebruik maken van de beschikbare ruimte

Bij het inrichten van de badkamer is het belangrijk om slim gebruik te maken van de ruimte en alle losse spullen handig op te kunnen bergen. Zo zorg je voor een opgeruimde en rustige badkamer. Zog dan ook dat je creatief met de ruimte om gaat. Zo zijn er altijd hoekjes en wanden die je kunt gebruiken om mooie plankjes of een kastje aan op te hangen. Er bestaan ook handige apothekerskasten voor in de badkamer, die een erg luxe uitstraling hebben. Je moet daar natuurlijk wel de ruimte voor hebben.