nieuwe zweefparasol

Weet je je nog hoe warm het was de afgelopen zomer? Na lang om warm weer te hebben gesnakt tijdens de donkere wintermaanden, was je na weer een bijna hittegolf toch wel weer een beetje klaar met die hete extra lange dagen. Onze huizen zijn niet gebouwd om deze warmte te weerstaan en binnen was het vaak nog benauwder dan buiten. Maar recht in de zon de hele dag door is natuurlijk ook geen optie. 

Laat je deze komende zomer niet hetzelfde gebeuren en ga bijtijds op zoek naar een manier om comfortabel de hitte in te gaan. Een van de makkelijkste oplossingen is natuurlijk een of meerdere parasols voor in de tuin. Een plekje in de schaduw kan je dag helemaal omtoveren. 

Parasols in alle soorten en maten

Tegenwoordig zijn parasols in zoveel verschillende soorten en maten te verkrijgen, dat je altijd wel iets kunt vinden dat je bij je past. Met name de zweefparasols hebben vaak doek afmetingen van 3 bij 3 meter. Een aardig oppervlak waar je al snel een flink assortiment tuinmeubilair onder kwijt kunt. Ze zijn daarnaast vaak ook nog makkelijk te verstellen en te kantelen, wat je een nog makkelijker gebruik garandeert, zodat je handmatig op de zonnestand kunt inspelen zonder je parasol te verplaatsen. 

Zonnen is niet voor iedereen weggelegd, dus ook als je tijdens een warme dag lekker buiten wilt gaan liggen, is een goede parasol een must. Meestal is het doek voorzien van speciale techniek die ook het uv-licht filtert, zodat je na een zonnige dag in de tuin onder de parasol niet bang hoeft te zijn om kreeftrood een slapeloze nacht tegemoet te gaan. 

Een mooie parasol is een extra sfeermaker

Verder brengt een parasol natuurlijk ook de nodige sfeer je tuin binnen. Een goed geplande parasol verzorgt een extra dimensie en kan in combinatie met het juiste tuinmeubilair een extra aantrekkelijke plek worden om je zomer door te brengen. En ’s avonds, na een lange warme dag, helpt een parasol je juist om de warme lucht nog wat langer vast te houden, terwijl het om je heen reeds af begint te koelen.