op deze manier gaan rozen langer mee

Terwijl de één geboren is met groene vingers, kan de ander nog met moeite een Aloë Vera in leven houden. Maar hé, er is goed nieuws: je kunt wel leren om bloemen en planten te verzorgen. Als je hier de tijd voor neemt, is het voor iedereen mogelijk om dit te leren. Eén van de meest populaire bloemen in Nederland zijn rozen. Rozen zijn er in tal van mooie kleuren en hebben een eigentijdse uitstraling waardoor ze in ieders interieur passen. Echter zijn rozen soms wat lastiger om te onderhouden. Hoe gaan rozen langer mee? Met de volgende tips kan jij extra lang genieten van jouw prachtige rozen!

1. Gebruik een glazen vaas voor rozen

Net als bloemen zijn er ook veel verschillende vazen verkrijgbaar, de één al wat opvallender dan de ander. Hoe mooi een vaas er soms ook uitziet, vergeet zeker niet om aan de functionaliteit van de vaas te denken. Een vaas van aardewerk ziet er bijvoorbeeld prachtig uit, maar is door alle vormen heel moeilijk om schoon te maken. Je kunt poetsen zoveel je wilt, maar uiteindelijk zullen de bacteriën zich hoe dan ook gaan opbouwen. Dit is natuurlijk slecht voor je rozen, net als voor alle bloemen eigenlijk.

De beste vaas voor rozen is een glazen vaas. Liefst eentje met niet al teveel speciale vormen en hoekjes. Glazen vazen zijn gemakkelijk te reinigen waardoor er geen schadelijke deeltjes achter zullen blijven. Tegenwoordig mogen de meeste glazen vazen ook gewoon in de vaatwasser waardoor je zelf niet hoeft te poetsen. Gemakkelijker kan haast niet!

Hoe gaan rozen langer mee

2. Snijd de stelen schuin af

Deze tip hoor je waarschijnlijk bij de aankoop van alle bloemen, maar toch wordt het in alle drukte dikwijls vergeten. Echter is het schuin afsnijden van de stelen van levensbelang voor het behoud van je rozen. Wanneer je dit niet doet, dan zullen je rozen binnen een dag al verwelken. Door de stelen schuin af te snijden, zorg je ervoor dat de rozen water kunnen drinken waardoor ze minder snel hun kop zullen laten hangen.

Let er ook op dat je de bladeren onderaan de stelen verwijderd. Het is geen goed idee om de blaadjes in het water te laten hangen. Indien dit wél gebeurt, dan zullen er heel snel bacteriën in het water terechtkomen en zullen je rozen sneller verwelken. De bladeren verwijderen is een kleine moeite om langer van je bloemen te kunnen genieten.

3. Ververs regelmatig het water

Misschien doe jij het stiekem ook wel eens: je zet je rozen in het water en kijkt er vervolgens niet meer naar om tot ze verwelkt zijn en weg kunnen. Dat is natuurlijk zonde, want je rozen gaan veel langer mee wanneer je ze tussendoor ook de nodige aandacht geeft. Door tussendoor regelmatig het water te verversen, worden de bacteriën uit het water verwijderd en kunnen je rozen opnieuw schoon water drinken. Je kunt eventueel ook wat rozenvoeding toevoegen om je roosjes extra in de watten te leggen. Tenslotte doe je er goed aan om de stelen van de rozen tussendoor nog een keertje af te snijden.

zo gaan rozen langer mee

Zo, met deze tips gaan rozen langer mee en kan jij er extra lang van genieten. Een glazen vaas doet alvast wonderen. Als je ook nog de stelen schuin afsnijdt, ervoor zorgt dat er geen bladeren in het water hangen én je het water regelmatig ververst, dan komt het met je roosjes helemaal goed!