badkamer vernieuwen

Badkamertrends verschuiven niet zo snel als interieur trends, maar toch komt er een tijd dat je badkamer aan een vernieuwing toe is. Dit kan natuurlijk al snel een dure, en ingrijpende klus, worden, maar dat hoeft het niet te zijn als je veel zelf doet en niet compleet gaat verbouwen, maar kiest voor enkele slimme aanpassingen. Zo zijn pvc vloertegels makkelijk zelf te leggen en geven die de badkamer direct een nieuwe uitstraling. Hieronder enkele andere tips om jouw badkamer voordelig, snel en relatief eenvoudig een makeover te geven.

Neem een modern toilet

Een verandering in de uitstraling van je badkamer is het moderniseren van de wc. Oude toiletpotten hebben vaak een traditionele stortbak, die veel plaats innemen en erg oubollig overkomen. Tegenwoordig zijn hypermoderne, zwevende toiletten een goed alternatief, ook in financieel opzicht. Kies je voor dit type toilet, dan krijgt jouw badkamer meteen een frisse uitstraling! 

Tegels bepalen voor een belangrijk deel de uitstraling

Vaak zijn het de tegels die een badkamer een ouderwetse sfeer geven, maar met leuke tegels op de muren en vloer kun je deze badkamer snel veranderen in een moderne ruimte. De eerder genoemde pvc vloertegels zijn ook nog eens makkelijk te leggen, waardoor je geen professional hoeft in te huren.

Verschillende opties qua tegels

Fraaie tegels zijn er in allerlei soorten, modellen, kleuren en maten. Vooral grote vloertegels en muurtegels zijn tegenwoordig populair. Hiermee kun je de badkamer een eigentijdse, strakke uitstraling geven. Houdt je meer van een klassiek of romantisch geheel, dan zijn kleinere tegeltjes een optie.

Installeer een nieuwe douchekop

Een modernere douchekop, doet wonderen voor de uitstraling van je badkamer. Met name een regendouche is vandaag de dag een goede optie om de badruimte te moderniseren. Dit type douchekop zorgt voor een brede waterstraal en optimaal douchecomfort. Wil je dus luxueuzer en comfortabeler douchen, schaf dan een regendouche aan. De eerste weken zal het voelen alsof je in een hotel logeert!

Pak de verlichting aan

Tegenwoordig kun je met waterdichte led-verlichting een enorme invloed hebben op de sfeer in je badkamer. Led-strips langs het badkamermeubilair, rond de douchecabine of waterdichte led-spotjes in bad monteren heeft een superieur effect op de sfeerbeleving. Houd je van een moderne en eigentijdse look, kies dan voor kleuren als lichtgeel, blauw of wit. Met rood en roze creëer je eenvoudig een warme en romantische ruimte. Aan te raden is om inspiratie op te doen op internet en voorbeelden van stijlvol verlichte badkamers te zoeken, omdat het vaak moeilijk is een duidelijk beeld van LED kleurgebruik in je hoofd te krijgen.