Tips voor een onderhoudsvrije badkamer

De badkamer is een heerlijke plek om tot rust te komen. Het is dé plek waar je alle zorgen en stress van je af kunt spoelen. Aangezien je deze ruimte dagelijks gebruikt, is het wel belangrijk om deze regelmatig schoon te maken. Gelukkig zijn er genoeg onderhoudsvrije mogelijkheden zodat je meer tijd vrij hebt voor de leukere activiteiten in je leven. In dit artikelen delen we een aantal tips voor een onderhoudsvrije badkamer!

1. Onderhoudsvrije badkamer: kies voor hangende elementen

Eén van de beste tips voor een onderhoudsvrije badkamer is om te kiezen voor hangende elementen, dus badkamerelementen die niet tot de grond komen. Op die manier kan je de vloer altijd makkelijk schoonmaken. Een hangend badkamermeubel is hier het ideale voorbeeld van, aangezien dit meubel het centrale punt van je badkamer is. 

Daarnaast biedt een hangend badkamermeubel een ruimtelijke uitstraling omdat de grond eronder vrij blijft. Dit is dus ideaal als je een kleine badkamer hebt en deze graag groter wilt laten ogen. Ook een hangtoilet mag niet ontbreken in een onderhoudsvrije badkamer. Hiermee is de badkamer schoonmaken een fluitje van een cent!

2. Ga voor onderhoudsvrije badkamertegels

De perfecte badkamertegels zien er niet alleen mooi uit, maar zijn ook onderhoudsvriendelijk. Keramische tegels zijn een uitstekende keuze. Deze tegels zijn hygiënisch én vuilafstotend. Het enige wat je hoeft te doen, is even met een vochtige doek of wisser over de vloer gaan en je kunt weer van de grond eten. 

alles over een onderhoudsvrije badkamer

Keramische tegels zijn ook zeer sterk, slijtvast en natuurlijk waterbestendig. Kies bij voorkeur grote tegels want hoe groter de tegel, hoe minder voegen er zijn. En dat betekent: minder schoonmaken!

3. Kies voor een Nano coating douchewand

Om het schoonmaken in de badkamer tot een minimum te beperken, komen er steeds meer nieuwe items op de markt. Zo beschikken tegenwoordig vrijwel alle douches over een Nano coating douchewand. Dit is een speciale laag die het glas beschermt en ervoor zorgt dat het water niet kan hechten. Dit zorgt ervoor dat je minder last hebt van kalkaanslag en zeepresten. 

Bovendien is het verstandig om voor een douchebak te kiezen. Hiermee ervaar je meer stabiliteit dan bij tegels én het is gemakkelijker te onderhouden. Dit komt omdat er geen voegen zijn waar vuil in kan kruipen. 

4. Schaf een easy clean toilet aan

Tenslotte is een toilet zonder spoelrand onmisbaar in de badkamer. Een easy clean toilet heeft geen rand waar vuil zich kan ophopen. Dit type toilet is voorzien van een spoelverdeler zodat het water meteen de afvoer instroomt. Op die manier kan je hygiënisch en snel je toilet schoonmaken. Bovendien hangt een easy clean toilet aan de muur waardoor je er makkelijk met een stofzuiger of dweil onder kan. 

een onderhoudsvrije badkamer

Met bovenstaande tips creëer je een onderhoudsvrije badkamer die gemakkelijk en snel schoon te maken is. Zo geniet jij altijd van een frisse en schone badkamer zonder dat je daarvoor uren hoeft te poetsen!