schimmel in de badkamer

Schimmel komt helaas nog veel voor in badkamers. Dit komt omdat het hierdoor vaak vochtig kan zijn, waardoor schimmels kunnen ontstaan. Niet alleen ziet het er natuurlijk smerig uit in je badkamer, maar daarnaast zijn deze schimmels ook nog erg ongezond. Graag helpen we je met het verwijderen van die zwarte vlekken en voorkomen van schimmels in de toekomst.

Goed ventileren

De beste oplossing tegen schimmel is goed ventileren en zorgen dat je de juiste wtw unit hebt. Deze laatste zorgt voor de reiniging van de lucht. Je kunt op twee manieren ventileren: natuurlijke ventilatie en mechanische ventilatie. 

Natuurlijke ventilatie tegen vocht

Deze manier van ventileren is de meest simpele, waarbij je zorgt dat de warme lucht naar buiten kan door een raam of ventilatierooster dat voor dat raam is geplaatst. Vaak is dit echter niet afdoende en zul je meer moeten doen voor een goede ventilatie.

Mechanische ventilatie

Als je een goede badkamerventilator installeert ben je voor altijd af van schimmel. Deze zorgt er namelijk voor dat de vochtige lucht snel wordt afgevoerd, hierdoor blijft je badkamer minder lang vochtig en is er een veel kleinere kans op schimmelvorming. Tegenwoordig hoeft het helemaal niet duur, of moeilijk, meer te zijn om een ventilator te installeren.

Reinigen van schimmels

Heb je nog geen goede ventilatie in je badkamer en last van schimmel, dan kun je die het beste verwijderen met soda, chloor of met een speciaal anti-schimmel middel. Het hangt van de plek af en de hoeveelheid schimmel, welk middel je moet gebruiken.

Schimmels verwijderen van het plafond

Schimmel op het plafond kun je het beste verwijderen met een oplossing van soda en water, reken daarbij zo’n 6 tot 10 gram soda per liter water. Spuit de oplossing op de schimmelplekken en laat het een tijdje intrekken. Hierna kun je de meeste schimmels verwijderen met een harde borstel. 

Schimmels verwijderen uit voegen

Als je schimmel op kitranden of tussen voegen van tegels wil verwijderen, kun je dat het beste doen met een bleekwateroplossing, waarbij je 25ml bleek op één liter water moet doen. Met een plantenspuit kun je daarna de schimmels goed inspuiten, waarna je dit enkele uren laat intrekken. Afspoelen met water, maar zorg dat je deur en ramen open hebt, want de chloordampen zijn niet goed voor je.