Geef je nieuwbouwwoning een authentieke look

Puurheid en echtheid zijn op dit moment qua interieurstijl echte toverwoorden. Als er iets is wat tegenwoordig gewaardeerd wordt, is het wel authenticiteit. Dit geldt zeker voor nieuwbouwwoning. Alles in dit soort woningen is namelijk nieuw en fris. Dat is op zich niet erg, maar wel ontbreekt in nieuwbouwwoningen vaak een gevoel van gezelligheid, warmte en sfeer. Daarom is het devies Geef je nieuwbouwwoning een authentieke look met name voor nieuw woningen belangrijk. Want als je thuis komt, ook al is je huis nieuw, wil je wel echt thuis komen en je vertrouwd kunnen voelen. Geef je nieuwbouwwoning een authentieke look met onderstaande tips en je voelt je in jouw nieuwe huis direct thuis!

Gebruik de juiste kleuren in je nieuwbouwhuis

Geef je nieuwbouwwoning een authentieke look kun je in de eerste plaats doen door gebruik te maken van warme, gezellige kleuren. Wit of grijs zijn gemakkelijke en veilige kleuren om te gebruiken, maar komen wel wat saai en soms zelfs kil over. Door voor warme, gezellige en intieme kleuren te gaan wordt het interieur direct een stuk authentieker en gezelliger. Geschikte kleuren die de atmosfeer in huis een authentieke en warme injectie geven, zijn er genoeg. Denk bijvoorbeeld aan diverse roodtinten, zoals oudroze, koraalkleuren of een zalmkleur. Natuurkleurige tinten, zoals bruinvarianten, beige of donkergroene kleuren, zijn ook een goede optie. Ten slotte kun je gaan voor houtkleuren, zoals een chocolade- of hazelnootkleur, die prachtig aansluiten op fellere kleuren in het interieur.

het interieur tot één geheel

Maak het interieur tot één geheel

Door het interieur op een doordachte manier in te richten wordt het huis sneller een eenheid. Laat bepaalde kleuren bijvoorbeeld niet alleen op de wand, maar ook in schilderijen, decoraties en meubels terugkomen. Kies je voor houten meubilair, ga dan voor één houtsoort – zoals mahoniehout – die op diverse plekken in huis terugkomt.

Kies voor materialen en accessoires met een warme en natuurlijke look

Door te kiezen voor meubels, accessoires en materialen met een warme uitstraling, wordt de woonkamer direct al een stuk authentieker. Zo is een leren bankstel, in combinatie met houten meubels, een slimme zet om het in huis gezellig te maken. Een lekker zacht vloerkleed, een comfortabele rieten stoel en een set stoere kamerplanten zorgt al direct gevoelsmatig voor meer gezelligheid. Ten slotte is hier ook de raambekleding een punt van aandacht. Houten lamellen komen bijvoorbeeld warmer en intiemer over dan aluminium luxaflex.