bank kopen

Je gaat richting de woonboulevard voor je zoektocht van een nieuw bankstel. Het kiezen en aanschaffen van een nieuwe bank is gemakkelijk toch? Toch is het kopen van een nieuwe bank geen dagelijkse bezigheid. Het komt regelmatig voor dat kopers na een tijdje toch niet meer zo tevreden zijn over hun nieuwe bankstel. Dat kan anders! In deze blog lees jij waar je op moet letten bij het kopen van een nieuw bankstel, zodat je hier jaren mee vooruit kunt!

Sfeerbepalend

Een bank is een echte blikvanger in de ruimte waar deze komt te staan, hierdoor is het uiterlijk van de bank ook erg sfeerbepalend. Kies voor een bank die goed past binnen je interieur. Is je interieur modern? Dan past een bank met een strak design helemaal in jouw ruimte. Ga jij verhuizen? Dan heb je natuurlijk veel meer ruimte om te kiezen voor een ander kleurenpalet. Denk voor het aanschaffen van een nieuw bankstel goed na over de sfeer die deze moet uitstralen!

De stof

Een ander belangrijk punt van het uiterlijk van de bank is de stof. Wij begrijpen dat een wit leren bank jouw aandacht trekt in de showroom, maar dit is toch wel een klus om voor een langere periode mooi te houden. Vooral wanneer je graag spijkerbroeken draagt. Toch is een leren bank makkelijker schoon te houden dan een stoffen bank. Vooral in huishoudens met kinderen en huisdieren is een leren bank daarom een goede keuze. Stof is daarentegen verkrijgbaar in vele verschillende kleuren en patronen en komt hierdoor wat knusser over. Wil je de stoffen bank ook gemakkelijker schoon kunnen maken? Dan is het belangrijk om te kijken of de bank een afneembare hoes heeft. Dit scheelt alweer, dan kun je deze namelijk gemakkelijk wassen.

Hoek- of loungebank?

Een van grootste fouten die mensen kunnen maken bij het kiezen van een nieuw bankstel is dat deze te groot of juist te klein is voor de ruimte. Wat heb jij momenteel in gedachten? Een hoekbank of toch een lekkere UrbanSofa loungebank? Om hier een goede keuze in te maken is het belangrijk om te weten hoeveel ruimte je precies hebt op de plek waar de bank moet komen te staan. Daarnaast is het ook goed om te bedenken hoeveel mensen je ongeveer kwijt wilt in de woonkamer, wanneer je alleen woont kies je waarschijnlijk voor een andere bank dan wanneer je samen met je gezin woont. Het is wel zo prettig dat iedereen een goed plekje heeft op de bank!

Onze extra tips

  • Comfort is key: Niet alleen het uiterlijk van de bank is belangrijk. Let er goed op dat de bank past bij hoe jij lekker zit of eventueel ligt. Zo kun jij zonder problemen vele uren op de bank doorbrengen.
  • UrbanSofa: de partij UrbanSofa maakt gebruik van een unieke meubelformule, waarbij het bankstel direct vanuit de fabriek bij je thuis wordt geleverd, hierdoor voorkom je extra kosten. Wel zo prettig!
  • Neutrale kleur: Weet jij niet goed wat het beste bij jullie stijl aansluit? Met een neutraal gekleurd bankstel sla jij de plank niet mis. Een neutraal gekleurd bankstel met geen of minimaal patroon past thuis bij de meeste interieurstijlen. Hiernaast raak je er ook minder snel op uitgekeken.

Na het lezen van deze blog en onze tips moet het helemaal goed komen met jouw zoektocht naar een nieuwe bank. Succes!