Ben je een beetje uitgekeken op de inrichting van je woonkamer? Als het voorjaar begint, kun je zin krijgen om je interieur helemaal te veranderen. Maar dat hoeft niet perse. Want met een paar kleinere aanpassingen, kun je toch voor een hele andere sfeer zorgen. Denk bijvoorbeeld aan het veranderen van een paar kleuren, of het ophangen van kunst zoals een plexiglas schilderij.

  1. Bepaal je nieuwe basiskleur

Heb je al een uniform kleurpatroon in je huis of heb je daar nooit over nagedacht? Behalve dat het toepassen van een bepaalde kleur rust geeft in huis, staat het ook nog eens mooi. Je kunt daar natuurlijk een beetje mee spelen door verschillende tinten van dezelfde kleur toe te passen. Bij een antracietgrijze bank kies je voor lichtgrijze en donkergrijze kussentjes. Voor een opvallend accent doe je daar een afwijkende kleur tussen. Bijvoorbeeld geel of rood. Dat hangt natuurlijk van je smaak af. Dit laat je ook terugkomen in andere decoratie in je woonkamer. Bijvoorbeeld in een vaas en de bloempotten, een plaid of in de afbeelding van het plexiglas schilderij aan de muur.

  1. Vervang een meubelstuk

Een hele nieuwe inrichting aanschaffen kan een behoorlijke aanslag op je budget zijn. Maar een meubelstuk vervangen, is nog wel te overzien. Misschien erger je je al tijden aan de salontafel waar na jaren gebruik heel veel krassen op het hout zijn gekomen. Of misschien is dat tv meubel zo groot dat je eigenlijk een lager model wilt hebben. Aarzel niet langer en kijk eens naar een mooi alternatief. Want als je een kleiner kastje neerzet, heb je ook meer ruimte in je woonkamer. Dat geeft licht en bovendien kun je er ook nog een mooi plexiglas schilderij boven hangen om je nieuwe tv meubel goed tot zijn recht te laten komen.

  1. Kies voor kunst

Als je eigenlijk wel tevreden bent over de kleuren in je woonkamer en de meubels die erin staan, dan kun je toch nog op een eenvoudige manier wat verandering aanbrengen. Door wat kunst toe te voegen. Een plexiglas schilderij is daar perfect voor. Dankzij de enorme keuze uit verschillende fotothema’s, kleuren en afbeeldingen, is er altijd een plexiglas schilderij dat bij je smaak past. En natuurlijk bij de stijl van je inrichting. Een plexiglas schilderij heeft een luxe uitstraling doordat het op acrylglas wordt verlijmd. Dit zorgt voor een intense kleur en het geeft diepte aan het schilderij.

Een passend thema

Of je nu net je woonkamer omgetoverd hebt naar een gezellige retro-inrichting of je hebt een moderne stijl, een plexiglas schilderij past altijd. Je kiest uit verschillende thema’s zoals natuur, abstract of architectuur en urban. Maar er is nog veel meer. Doordat er bij een plexiglas schilderij gewerkt wordt met hoge kwaliteit foto’s, zijn de mogelijkheden bijna eindeloos. Je kiest dus altijd een schilderij dat perfect aansluit bij de stijl van jouw woonkamer. Bovendien kun je de maat helemaal afstemmen op de ruimte die je hebt. Maak bijvoorbeeld een gekleurd drieluik met een plexiglas schilderij in hetzelfde thema. Of kies voor een groot zwart wit plexiglas schilderij als blikvanger in je kamer. Dan heb je ook met een eenvoudige aanpassing een hele andere look aan je inrichting gegeven.