vloerverwarming

Met een beetje een wrang gevoel denk je al aan de winter die straks komen gaat. De zomermaanden zijn prima door te brengen in je nieuwe huis. De zomerse warmte laat je probleemloos door je huis banjeren en het maakt niet uit waar je precies bent. Maar als de kou straks voor de deur staat, zou het wel een ander verhaal kunnen worden. 

Toen je je woning kocht was je uitermate gecharmeerd van deze al wat oudere woning, maar na een paar maanden reeds te zijn ingetrokken, ben je je steeds verder bewust geworden van wat de verschillende gebreken en problemen zijn. De isolatie is niet zo heel geweldig en bij een beetje wind trekt er al snel een briesje door de woning. Dat is zomers met de warmte  natuurlijk niet zo erg, maar ’s winters kan dat nog wel eens vervelend zijn. Daarnaast is de verwarming ook behoorlijk verouderd, dus je bent aan het nadenken over hoe je straks de winter in kan gaan met een warme woning.

Vloerverwarming als hoofdverwarming wordt steeds vaker toegepast

Steeds vaker hoor je goede verhalen over vloerverwarming. Natuurlijk ken je het concept vanuit de badkamers, waar iedereen na uit bad te komen het liefst op een warme tegel stapt en niet op een ijskoude. Maar de mogelijkheden om vloerverwarming toe te passen als hoofdverwarming voor je hele woning zijn tegenwoordig ook steeds beter. Je had toch al wel de nodige verbeteringen voor ogen, dus een degelijke vloerverwarming is zeker wel een optie die je in de gaten houdt. 

Als bijkomend voordeel zijn ook de kosten voor het verwarmen van je huis door middel van vloerverwarming een stuk minder dan reguliere stookkosten.  De temperatuur van het water dat gebruikt wordt voor vloerverwarming ligt aanzienlijk lager dan dat van de gebruikelijke temperatuur die bij radiators wordt gebruikt. De cv ketel hoeft daardoor een stuk minder te verhitten, wat je natuurlijk terug merkt in de kosten. 
Wat de beste vloerverwarming  is voor jouw huis is afhankelijk van verschillende factoren. Zo dien je onder meer te kijken naar de ondergrond van je woning en of daar isolatie aanwezig is. Afhankelijk van het aantal vierkante meters waar je grondverwarming wilt installeren zijn er verschillende systemen beschikbaar, zodat je er altijd zeker van kunt zijn dat je het passende product vindt om jouw huis winterklaar te maken.