ergonomische werkplek

Veel bedrijven werken ook na de coronacrisis hybride of zelfs helemaal vanuit huis. Thuis werken heeft veel voordelen, maar het heeft ook nadelen. Als jij namelijk geen goede werkplek hebt krijg je last van rug- en nekklachten. Om dit te voorkomen heb je een ergonomische werkplek nodig. Hoe creëer je dan een ergonomische werkplek? Dat lees je in dit artikel.

Wat is een ergonomische werkplek?

Dit betekent dat je een juiste werkhouding kunt aannemen tijdens het werken. Ergonomisch werken betekent ook dat je genoeg fysieke en mentale herstelmomenten inplant tijdens werken. Dit beide zorgt ervoor dat de kans op lichamelijke en mentale klachten minder is.

Laptop

Wist je dat een laptop eigenlijk niet is gemaakt om uren achter elkaar achter te zitten? Een vaste computer is veel beter. Echter zijn veel mensen gewend aan hun geliefde laptop. Een laptop kan je overal naartoe verplaatsen. Bovendien is een laptop veel functioneler als je hybride werkt. Door een laptop te gebruiken kijk je eigenlijk steeds naar beneden, wat nekklachten kan geven. Dit kan je oplossen door een laptopverhoger te gebruiken of je laptop te koppelen aan een groter scherm. Hiervoor heb je ook een los toetsenbord en losse muis nodig. Dit is tegelijkertijd ook beter voor je houding, waardoor je minder snel last krijgt van je polsen. Voor mensen die snel last krijgen van hun polsen bestaat er een ergonomische muis.

Bureaumeubelen

Naast de benodigde apparatuur moet je de juiste bureaumeubelen hebben. Deze zorgen ervoor dat je een goede werkhouding kunt aannemen. Je moet rechtop kunnen zitten en je benen minimaal in een hoek van 90 graden kunnen zetten. Hierbij moeten je voeten plat op de grond kunnen. Een bureaustoel met armleuningen is de beste keuze. De bureaustoel moet je precies zo kunnen instellen aan jouw werkhouding. Laat liever niet iemand anders gebruik maken van je bureaustoel. Hierdoor moet je telkens je bureaustoel opnieuw instellen en dit maakt het lastiger. Trek je snel een holle rug? Dan kan het helpen om een tijdje gebruik te maken van een fitnessbal als stoel. Hierdoor leer jij jouw buikspieren aan te spannen, waardoor je een rechte rug krijgt. Naast de bureaustoel heb je een goed bureau nodig. Kies ook het liefst voor een bureau dat je kunt verstellen. Zo kan je het precies aanpassen aan de benodigde hoogte. Heb je veel materialen in je kantoor? Zorg dan ook voor een goede kast. Hoe opgeruimder je werkplek is hoe beter jij je kunt concentreren.

Nu je weet wat een ergonomische werkplek is moet je ook nog de benodigde bureaumeubelen aanschaffen. Zoek voor goede bureaumeubelen bij KAISER + KRAFT. Hier vind je bureaumeubelen met een goede prijs kwaliteitsverhouding.