maak je slaapkamer zomerproof

De temperaturen beginnen alweer flink te stijgen. Dus is het de hoogste tijd voor de slaapkamer zomers inrichten. Belangrijk hierbij is vooral de hitte buiten de slaapkamer houden. En verder wil je natuurlijk een frisse, romantisch of juist strak ingerichte slaapkamer, waar het in de hete zomermaanden goed toeven is. Kortom: de slaapkamer zomers inrichten op een praktische en stijlvolle manier is wat je nu te doen staat. Maar hoe kun je efficiënt de slaapkamer koel houden als de temperaturen omhoog schieten of er een hittegolf is? Maak je slaapkamer zomerproof met de onderstaande praktische interieur trends voor de zomer. Dan hoef je in elk geval niet bang te zijn dat je straks de slaapkamer uit drijft van het zweet!

Verduisterende gordijnen of rolluiken zijn een must

De hitte buiten de slaapkamer houden kun je dit zomerseizoen het beste doen door rolluiken te plaatsen of door verduisterende gordijnen te kopen. Zeker als jouw slaapplek aan de zuidzijde van het huis zit, is het nodig om de zon zoveel mogelijk op afstand te houden overdag. Zo kun je de slaapkamer koel houden en slaap je ’s nachts een stuk beter. Eventueel kun je als extra maatregel nog een mobiele airco kopen om vlak voor het slapen gaan de kamer nog even extra af te laten koelen. De airco tijdens het slapen aan laten staan is geen aanrader, omdat veel mobiele airco’s een geluid van boven de 60 decibel maken. En dat slaapt niet echt lekker.

Maak de slaapkamer voordat de zomer begint grondig schoon

Maak je slaapkamer zomerproof door deze grondig schoon te maken, is ook een aanrader en helpt om de slaapkamer extra fris te houden op hete dagen. Neen de kozijnen en kledingkasten af en maakt ze stofvrij. Daarna kun je de kozijnen met een sopje goed schoonmaken. Rond de grote schoonmaakbeurt af met het dweilen en/of stofzuigen van de kamer.

Een dun en fris dekbed

Wie de slaapkamer zomers inrichten gaat, mag het dekbed natuurlijk niet vergeten. Vervang het voorjaarsdekbed voor een lekker dun en fris zomers dekbed, zodat je de hete zomernachten makkelijker doorkomt. Een van de grote interieur trends voor de zomer qua beddengoed is lichtkleurig linnen of katoen.

Ruim alle winterkleren op

Maak je slaapkamer zomerproof door, dat is een laatste aandachtspunt, de kledingkast op te ruimen. Dikke truien, winterjassen, shawls, en ander wintertextiel verplaats je naar een andere ruimte of kast, om jouw zomerjurkjes, korte broeken en t-shirts volop ruimte te geven.

Wil je je slaapkamer een nieuwe kleurtje geven? Lees dit artikel eens over grijstinten in je slaapkamer