Planten zijn hartstikke in en zijn bezig aan een heuse revival. In de woonkamer en de keuken is al volop groen te vinden. Maar waarom zetten we minder snel een plant in de overige ruimtes in de woning? De badkamer is bijvoorbeeld uitermate geschikt voor een beetje groen. Drie voordelen van planten in de badkamer.

1. Voor een schone badkamer

Planten verbeteren de luchtkwaliteit in het algemeen, maar ook in de badkamer. Een plant neemt niet alleen vocht op, ook bacteriën. En dat is in de badkamer natuurlijk goed nieuws. Feitelijk zorgen planten dus voor een schonere badkamer. Daarnaast is een plant hartstikke rustgevend, waardoor je ochtendstress direct verdwijnt, zelfs als je je verslaapt. Planten zorgen voor zuurstof en maken ook nog eens dat de badkamer er gezelliger van wordt. 

2. Er is genoeg vocht!

Waar je nog weleens een plant vergeet water te geven, is dat in de badkamer verleden tijd. Water is immers in de buurt. Je hoeft de kraan maar open te draaien. Bovendien krijgt een plant vocht van de stoom dat in de badkamer hangt, na het nemen van een douche. Let wel op dat je geen cactus in de badkamer zet. Die houdt immers vooral van droogte. Tropische planten zijn meer geschikt, die kunnen wel tegen een beetje stoom!

3. Planten zijn sfeerverhogend

We vertelden je al dat de plant de badkamer gezellig maakt. Dat geldt niet alleen voor de plant, ook voor de fraaie pot. Wellicht heb je je woning neutraal ingericht en zijn daar ook de bloempotten in je woonkamer subtiel van kleur? In de badkamer kun je losgaan! Waarom niet een bloempot in briljant rood of in royal blue? Een beetje kleur kan in de badkamer geen kwaad. Vooral als je de bloempotten laat matchen met je handdoeken. Eenheid zorgt voor rust. En dat is precies wat de badkamer kan gebruiken.