slot kapot

Het is iedereen wel eens overkomen: je wilt je huis binnengaan maar ineens krijg je het slot niet meer open. Dat is een vervelende situatie. Het kan zijn dat de sleutel doordraait, of vast zit in het slot. Hoe komt het dat het slot ineens niet meer open gaat? Kun je het zelf verhelpen of heb je een slotenmaker nodig? In dit artikel zoeken we uit hoe het kan dat je slot kapot gaat en wat je er aan kunt doen. 

Je kunt de sleutel niet meer omdraaien

Als je de sleutel niet meer kunt omdraaien in het slot kan het zijn dat de cilinder vast zit in het slot. Dit kan gebeuren door roest. Als je de sleutel niet meer kunt omdraaien, probeer de sleutel dan niet met kracht om te draaien. De sleutel kan zo afbreken. De beste manier om dit probleem te verhelpen is door een scheutje smeerolie in het sleutelgat te wrijven. 

De sleutel is afgebroken

Als de sleutel is afgebroken in het slot kun je niet veel meer doen. De enige oplossing is dan om een slotenmaker in te schakelen. De slotenmaker in Aalst is altijd snel ter plaatse. Hij kan de deur snel en vakkundig voor je openen zonder schade en het slot vervangen. De slotenmaker is meestal 24 uur per dag bereikbaar en maak je gebruik van de spoeddienst dan is de slotenmaker binnen een uur ter plekke.

sleutel afgebroken

De sleutel draait door

Een van de belangrijkste redenen waarom je een slotenmaker moet bellen, is dat je de sleutels van je huis of bedrijf kwijt bent. In een dergelijke situatie heb je geen andere optie dan een professionele slotenmaker te bellen, die je zal helpen toegang te krijgen. Of je nu je sleutels bent kwijtgeraakt of dat iemand ze heeft gestolen, de kans is groot dat iemand ze kan gebruiken om toegang te krijgen tot jouw eigendom. Als je je sleutels bent kwijtgeraakt of iemand heeft ze gestolen, moet je meteen contact opnemen met een professionele slotenmaker. Een slotenmaker zal de sloten maken of vervangen en vervolgens nieuwe sleutels maken.

Hulp inschakelen

Je kunt de sleutel wel omdraaien, maar je kunt dit zo vaak doen als je wilt, de deur gaat niet open. Net zoals veel dingen zijn ook sloten onderhevig aan slijtage. Hierdoor kan het zijn dat het slot niet meer goed werkt. Door slijtage kan het zijn dat de cilinder blijft doordraaien. In de meeste gevallen volstaat het om de cilinder te vervangen. In sommige situaties is het nodig om het hele slot te vervangen. Dit kun je het beste laten beoordelen door een slotenmaker.