tuinparasol

Als je in de lente en zomer graag tijd doorbrengt in de tuin, dan is een parasol onmisbaar. Onze zomers worden steeds warmer en op het heetst van de dag is het tegenwoordig zonder parasol niet meer uit te houden. Met zo’n parasol echter, zit je in de schaduw en ben je beschermt tegen het zonlicht. Een goede tuinparasol kopen is vooral nu erg verstandig: we zitten door Covid allemaal wat meer thuis zitten en ook de komende zomervakantie is nog onduidelijk. Is een vakantie naar het buitenland al weer mogelijk of niet? Geen nood, want met een parasol haal je dat vakantiegevoel naar je eigen tuin.

Allerlei verschillende soorten parasols verkrijgbaar

Ondertussen bestaan er veel verschillende soorten parasols en is er voor elke tuin wel de juiste te vinden; of je nu een tuin hebt met veel ruimte, of juist een kleine, waarbij je erg verstandig met die ruimte moet omgaan. In dat geval is een muurparasol erg handig. Deze bevestig je namelijk, zoals de naam al zegt, aan de muur, waardoor je geen last hebt van een stok en parasolvoet. Je moet natuurlijk wel een muur hebben bij de plek waar je terras is. Een dergelijke muurparasol is zelfs erg handig als je in een flat woont en alleen een balkon hebt. Op die manier kan de parasol zelfs een zonnescherm vervangen.

De stokparasol is de authentieke parasol die iedereen kent

De stokparasol is natuurlijk de bekendste parasol en bestaat al erg lang. Let trouwens op; een strandparasol lijkt veel op een stokparasol, alleen is die door de korte stok niet te gebruiken op je terras. Daar is een strandparasol te laag voor, deze is namelijk gemaakt om schuin in het strand te prikken, zodat je daar onder kunt zitten of liggen. Dit type parasol heb je in veel verschillende afmetingen en materialen. Je kunt er dus altijd één in jouw smaak vinden.

De zweefparasol

De zweefparasol is tegenwoordig de favoriet van vele mensen. Doordat de stok aan de zijkant van het zonnescherm zit, lijkt het zonnescherm te zweven en kun je het heel makkelijk naar een andere plek laten zweven. Dus je hoeft minder met de hele parasol te slepen en daarnaast heb je geen stok waar je tegenaan kijkt. Waar je echter wel rekening mee moet houden is een contragewicht op de voet van de parasol. Heb je daar geen gewichten op liggen, dan zal de parasol omvallen. Duurdere modellen hebben dat contragewicht in de voet zitten, maar de meeste zweefparasols hebben dat niet. Je kunt dan gebruik maken van bijvoorbeeld stoeptegels om te zorgen dat de parasol niet omvalt.