bezoek een wijngebied

Wijn is voor veel van ons een deel van het leven geworden. We drinken een lekker glas wijn om iets te vieren, of om uit te rusten na een dag hard werk. Het feit dat we zoveel met wijn te maken hebben in ons dagelijks leven heeft voor veel van ons een belangstelling opgewekt aan wijn. We beginnen verzamelingen, wonen wijnproeverijen bij van onze vrienden en familie om de smaak van verschillende wijnen beter te snappen en we zoeken informatie op over onze favoriete wijn. We willen natuurlijk weten wat de plus- en minpunten zijn van de wijn die we drinken en meer te weten te komen over de wijn in het algemeen. Hiertoe kan het een goed plan zijn om een wijngebied te bezoeken. Bij de wijngebieden kom je natuurlijk alles te weten over de wijn die jij zo vaak drinkt. Hieronder staan enkele van de beste wijngebieden die jij kan bezoeken. 

Italië

Italie is misschien wel zelfs de allerbeste producent van wijn. Hier zijn een paar redenen voor. Ten eerste biedt het land de perfecte omstandigheden tot het brouwen van wijn. Het klimaat is goed afgesteld door een goede verhouding tussen regen en zonlicht, en de druiven die daar groeien zijn door de ligging van het land erg exotisch. Daarnaast zijn de producenten die werken op de wijngebieden in Italië allemaal erg ervaren door de rijke cultuur en geschiedenis die Italië heeft rondom wijn. Al honderden jaren heeft Italië de grootste en duurste verzamelingen aan wijn gehad doordat de kerk en de vorsten heel machtig waren en deze wijnen daar bewaarden. Hierdoor zijn de mensen in Italië erg bekend met goede wijn en dus ook de productie ervan.

Frankrijk

Als je een lekker rood wijntje hebt staan in je ingebouwde wijnklimaatkast, is de kans groot dat deze afkomstig is uit Frankrijk. Frankrijk kent namelijk een van de grootste afzet aan rode wijn op de wereld, en hier is de Franse markt dan ook logischerwijs op afgesteld. Frankrijk is een goede keuze om te bezoeken als je langs wilt gaan bij wijngebieden omdat de meeste mensen wel houden van een lekkere rode wijn, en de beste hiervan kan je vinden in Frankrijk. 

Spanje

Spanje staat bekend als een land met een van de beste wijngebieden in Europa voor grotendeels dezelfde redenen als Italië. Net als Italië geniet Spanje van een rijke cultuur en geschiedenis die veel te maken kregen met wijn, en er is ook een heerlijk klimaat voor het produceren van exotische druiven en heerlijke wijnen. Toch is het kwa geschiedenis iets minder groots en dateert het niet even ver terug als het Romeinse Rijk op gebied van wijn. Daarnaast biedt Spanje genoeg andere opties om zichzelf niet ondergeschikt te maken aan Italië. Welke van de drie gebieden jij besluit te bezoeken hangt natuurlijk compleet af van je eigen smaak en voorkeur!