tuinset kopen

Het kopen van tuinsets is momenteel, met het naderende zomerseizoen voor de deur, weer flink aangetrokken in Nederland. De tuinsets lijken niet aan te slepen. Het zou natuurlijk zomaar kunnen dat jij ook een stijlvolle tuinset zoekt. Aangezien de keuze qua tuinsets enorm is, is het handig om te weten waar je allemaal op moet letten als je een goede keuze wilt maken uit de honderden beschikbare tuinsets die op de markt verkrijgbaar zijn. Gebruik onderstaande checklist en je vindt snel de voor jou perfecte, eigentijdse tuinset!

Bereken hoeveel ruimte er is voor de tuinset

Een eerste punt van aandacht bij het kiezen van een geschikte tuinset is goed bekijken waar de tuinset komt te staan. Belangrijk is hierbij dat je berekent hoeveel ruimte je nodig hebt om een van de tuinsets die jij op het oog hebt te kunnen plaatsen. Rond een tuinset is er ruimte nodig om te bewegen. Zo heb je rond de stoelen 75 centimeter nodig om ze goed naar achteren te kunnen schuiven. Staat een tuinset te krap opgesteld, dan heb je er natuurlijk weinig tot geen plezier van. En dat is niet de bedoeling.

Bepaal het materiaal en de gewenste stijl

Qua tuinmeubilair valt er te kiezen uit diverse materialen. Het meest gebruikt zijn kunststof sets voor in de tuin, houten tuinmeubels en ook aluminium wordt veel gebruikt. Elke materiaalsoort heeft zijn eigen uitstraling en stijl. Wie van landelijk en natuurlijk houdt, of van een klassieke sfeer, doet er goed aan om te gaan voor houten tuinsets. Kunststof tuinmeubelen zijn ideaal omdat deze in tal van kleuren, vormen en soorten verkrijgbaar zijn, van modern en industrieel tot romantische en warm. Een voordeel van aluminium is weer dat dit materiaal licht is, net als kunststof weinig onderhoud nodig heeft en roestbestendig is.

Hoeveel zitplekken zijn er minimaal nodig?

Belangrijk is natuurlijk om goed te bekijken hoeveel zitplekken minimaal mogelijk zijn. Misschien ben je met z’n tweeën, maar komen er regelmatig een paar vrienden op bezoek of familie. Een wat grotere tuinset kopen is in dit soort situaties een verstandige keuze.

Koop echte kwaliteit voor lang gebruiksgemak en comfort

Welke keuze je ook maakt qua tuinset, kies in elk geval voor kwaliteitsmateriaal. Echte kwaliteit heeft weinig onderhoud nodig, zit comfortabel en gaat natuurlijk ook lang mee. Veel mensen kijken vooral naar de prijs als ze een loungeset, tuintafel en/of tuinstoelen kopen. Maar als het gaat om tuinmeubilair is goedkoop vaak duurkoop.