winter tuin

Als je graag in je tuin bent kan de Nederlandse winter je deprimeren. Velen van ons zitten dan namelijk vooral binnen en gaan pas weer in de lente echt van hun tuin genieten. Gelukkig zijn er ook in de winter manieren om van de tuin te genieten! Kwijn niet binnen weg en laat je tuin niet links liggen omdat het daar kouder is. Lees verder om te weten hoe je ook bij kouder weer van je tuin kunt genieten!

Overweeg om een ​​overkapping te installeren

Winters in Nederland kunnen soms deprimerend zijn, omdat we dan wel wat neerslag zien. Van de andere kant kennen we in Nederland ook genoeg mooie dagen in de winter en de temperatuur is ook vaak aangenaam. Een zonwering kopen is dan ook iets waar je zeker over na moet denken. Door die niet heel onaangename temperaturen hoeft die niet eens helemaal afgesloten te zijn, maar kun je met een pergola zonwering bijvoorbeeld ook veel winterse dagen van je tuin genieten. In de winter kun je dan misschien niet echt tuinieren, maar je kunt in ieder geval vanuit een beschutte omgeving genieten van de tuin!

Op deze manier kun je gewoon je achterdeur uitstappen en ben je beschermd tegen de elementen, terwijl je nog steeds semi-buiten bent. Voeg wat rotan meubels toe en dekens, nestel je dicht bij de kachel en je hebt het beste van twee werelden. Deze (deels) afgesloten ruimtes kunnen je zeker helpen om in de winter van je tuin te genieten!

Verlichting is alles

De tuinen van de meeste mensen zijn schitterend met verschillende tinten tijdens de lente-, zomer- en herfstmaanden. Bloemen zijn er in overvloed als het warm is, en de pracht van de herfst maakt alles rood en mooi. Daarentegen kan de winter er behoorlijk somber uitzien: helemaal grijs, wit en… bleh. De oplossing hiervoor is om je tuin te versieren. Weet je wat er geweldig uitziet naast al die kale takken? Mooie lichten!

Sla decoratieve lampen in na Kerstmis wanneer alles in de uitverkoop is, of ga nu op zoek naar goede aanbiedingen. Rijg ze vervolgens door enkele van je favoriete bomen om een ​​lichtgevend landschap te creëren. Kies ofwel zacht gloeiende of knipperende lichtjes, afhankelijk van je voorkeur. Je kunt verschillende effecten maken door verschillende kleuren te gebruiken. Wees creatief!

Als alternatief voor elektrische verlichting kun je ook zelf lampen maken. Deze kun je in talloze verschillende vormen en maten maken, maar ook in kleuren, precies zoals je wil. Steek er dan wat kaarsen of theelichtjes in en je hebt overal prachtige, flikkerende lantaarns staan. Gebruik deze om de oprit te verlichten wanneer gasten op bezoek komen of gewoon om wat schoonheid te creëren in je winterse tuin. Hoe kun je in de winter beter van je tuin genieten dan met sfeerverlichting?

Trek dieren aan

Als je van tuinieren houdt, is de kans groot dat je ook een dierenliefhebber bent. Als je maandenlang binnen zit, is een geweldig alternatief voor Netflix gewoon uit het raam te kijken.

Met wat extra inspanning zijn er ook genoeg dieren om naar te kijken. Hang bijvoorbeeld fruit in een boom, of vetbollen, en kijk welke vogels eropaf komen. Blauwe gaaien geven de voorkeur aan pinda’s en vet in hangende bollen, terwijl mezen juist genieten van kleine zaden in feeders of verspreid op de grond.

Sterrenkijken

Je zult niet geloven hoe prachtig de nachtelijke hemel kan zijn in het holst van de winter. En dus is sterrenkijken een hele leuke bezigheid. Wij hebben een manier gevonden om daar extra goed van te kunnen genieten, wat je nodig hebt:

– Opblaasbaar zwembad groot genoeg voor een paar mensen om in te liggen

– Thermische dekens, dekbedden en diverse kussens

– Warmte reflecterende deken

– Warme kleding, wanten, sokken, enz.

– Je favoriete warme drank

Blaas het zwembad op, neem het mee naar buiten en leg er wat thermische dekens in. Verdeel dan de kussens zoals jij dat wilt. Zorg ervoor dat je dikke sokken en warme lagen draagt, doe dan je laarzen uit en kruip erin. Bedek jezelf met een deken, leg dan de reflecterende Mylar-deken neer en leg er een dekbed op. Geniet van de glorieuze nachtelijke hemel! Helemaal leuk om met je kinderen te doen!