gordijnen

Al decennia lang zijn gordijnen de meest populaire raamdecoratie die er is. Hierdoor zijn ze er in allerlei stoffen, kleuren, patronen, enzovoort. Op zichzelf kunnen ze al een prachtige en praktische toevoeging zijn aan een interieur, maar je kunt ze ook met allerlei andere soorten raamdecoratie combineren. Op die manier krijg je meer controle op de lichtinval in huis, op het feit of mensen bij je naar binnen kunnen kijken en op de manier waarop jij je huis wil decoreren.

Gordijnen en jaloezieën

Het combineren van een jaloezie op maat met gordijnen is voor veel mensen de uitkomst als je je gordijnen open wil hebben, maar toch geen volledige inkijk in je huis will. Door de jaloezieën deels dicht te klappen voorkom je dit namelijk. Daarnaast heeft de combinatie een decoratief doel. Jaloezieën zijn van zichzelf namelijk alles behalve saai. Zo zijn ze in verschillende kleuren en materialen te vinden, waardoor ze in veel inrichtingen als mooie eyecatcher kunnen dienen. De combinatie met gordijnen is dan ook vooral interessant voor zij die op zoek zijn naar een speelse inrichting en wat privacy willen.

Vitrages in combinatie met gordijnen 

Dit is misschien wel de bekendste en meest voorkomende combinatie van gordijnen en een andere raamdecoratie. Dat deze combinatie zo geliefd is, heeft natuurlijk een reden. Door reguliere gordijnen met vitrages, ook wel glasgordijnen genoemd, te combineren creëer je namelijk een dubbele raamdecoratie. Normaal gesproken heb je met gordijnen relatief weinig invloed op je privacy of de lichtinval. Combineer ze echter met vitrages en alles is anders. 

Extra laag privacy

Door vitrages tussen je gordijnen en raam te hangen creëer je een extra laag van privacy. Zo kun je ervoor kiezen om je gordijnen dicht te houden voor volledige privacy, maar kun je ook alleen de vitrages dichthouden om extra licht binnen te laten zonder het gevoel te hebben dat iedereen zomaar naar binnen kan kijken. Hetzelfde geldt voor lichtinval. Verduister je ruimte volledig door de gordijnen te sluiten, laat al het daglicht binnen door alles open te zetten of kies een middenweg en houd alleen je vitrages gesloten. Ideaal voor bijvoorbeeld de slaapkamer.

In combinatie met vouwgordijnen

Behalve vitrages zijn er nog meer soorten raamdecoratie die in combinatie met gordijnen voor extra veelzijdigheid op het gebied van privacy en lichtinval kunnen zorgen. Zo kun je gordijnen ook uitstekend combineren met vouwgordijnen. Kies er bijvoorbeeld voor om de ramen in je keuken te decoreren met sfeervolle, transparante vouwgordijnen. Hiermee bepaal je zelf hoeveel licht je binnen laat en geef je je keuken extra karakter. Complete privacy kun je er echter niet mee bereiken. Gordijnen bieden in deze situatie de oplossing. Door gordijnen voor de vouwgordijnen op te hangen geef je jezelf de optie om ongewenste blikken buiten te houden. Op elk gewenst moment kun je de gordijnen sluiten en totale privacy creëren. Dit is perfect voor wanneer je keuken een raam aan de straatkant heeft, iets wat veel voorkomt in nieuwbouwwoningen.