betonlookvloer

Gietvloeren zijn betrouwbare en aantrekkelijke opties om te overwegen voor een verbouwing van je interieur. Dit type vloer is gemakkelijk schoon te maken en gaat een lange tijd mee. Dit betekent dat je geen geld hoeft uit te geven aan reiniging en onderhoud als je kiest voor een gietvloer in de woonkamer. Wij vertellen je graag hoe je geld kunt besparen en de beste gietvloer leverancier in jouw regio vindt.

Hoeveel kost een gietvloer?

Hoeveel kost een gietvloer of betonlook vloer? Hoeveel gaat het kosten om mijn woonkamer te voorzien van een gietvloer? Dit zijn de vragen die we vaak regelmatig voorbij zien komen onder onze lezers. De waarheid is dat er geen definitief antwoord op deze vraag is te geven omdat er zoveel verschillende varianten en mogelijkheden zijn. Er zijn ook verschillende typen gietvloeren, elk met andere eigenschappen en ontworpen voor bepaalde toepassingen. 

De werkelijke kosten van een nieuwe gietvloer zijn sterk afhankelijk van een aantal factoren:

  • Hoe dik wordt de gietvloer?
  • Hoelang gaat de gietvloer mee?
  • Dient de ondergrond te worden voorbereid?
  • Hoe moet de gietvloer afgewerkt worden?
  • Hoeveel vierkante meters gietvloer wordt er aangebracht?

Dit zijn vragen die je alvast op een rijtje kunt zetten voordat je aan de slag gaat met het aanbrengen van een nieuwe gietvloer.

Gietvloer met vloerverwarming

Een bijkomend voordeel is dat er bij een nieuwe gietvloer ook direct wordt gedacht aan isolatie en vloerverwarming waardoor je een ‘’warme’’ vloer hebt. Het is van belang om eerst zelf goed te constateren welke stappen je moet ondernemen en wellicht is het handig om met een specialist naar je vloer te kijken.

Je kunt ook besparen op de gietvloer prijs door zelf alvast het voorbereidende werk te doen. Zorg er in ieder geval voor dat de ondergrond geheel egaal, schoon en vrij van stof is zodat de eerste laag van de nieuwe gietvloer goed kan hechten. Als er ook vloerverwarming wordt aangebracht dan dient deze vooraf op de ondergrond te zijn bevestigd. De gietvloer wordt er dan simpelweg overheen gegoten.

Wat is goedkoper: zelf gieten of uitbesteden?

In sommige gevallen kun je flink besparen door de nieuwe gietvloer zelf aan te brengen. Hiervoor moet je echter wel beschikken over de juiste materialen en gereedschappen. Er zijn verschillende online winkels die je precies uitleggen hoe je zelf een gietvloer kunt aanbrengen. Ben je niet erg technisch of heb je geen ervaring met dergelijke klussen? Dan is het verstandiger en waarschijnlijk ook goedkoper om de klus toch uit te besteden aan een ervaren vakman. Als je het zelf doet en het niet goed gaat ben je namelijk nog verder van huis. Dan kun je het beter maar gelijk goed doen en een specialistisch bedrijf inhuren. Vraag in dat geval meerdere offertes op bij diverse bedrijven zodat je er altijd zeker van bent dat je een kwalitatieve gietvloer voor de juiste prijs laat aanbrengen.