douchecabines

Wanneer je de douche wilt gaan moderniseren, kom je er al snel achter dat er veel mogelijkheden zijn om dit te doen. Zo kun je gaan voor een wat grotere en comfortabelere badkamer, door andere ruimtes te verkleinen en de vrijgekomen ruimte bij de douche aan te trekken. Of je laat een luxe jacuzzi inbouwen in de douche. De meeste mensen kiezen echter voor nieuw badkamermeubilair, het aanpassen van het tegelwerk en/of het verbouwen van de douchecabine. Vooral de laatste aanpassing is populair: een nieuwe douchecabine plaatsen. Als je dit van plan hebt, kun je kiezen uit een inloopdouche of een vaste douchecabine. Beide opties hebben hun voordelen en nadelen. Welke zijn dit eigenlijk? Waar moet je op letten als je de keuze maakt voor een inloopdouche en een douchecabine?

Een inloopdouche: voordelen & nadelen

Inloopdouches zijn optie één. Kiezen voor een inloopdouche heeft diverse pluspunten. In de eerste plaats loop je een inloopdouche zo binnen. Je hoeft geen drempel over te tappen, wat deze douchesoort veilig maakt. Verder heeft een inloopdouche geen randen en naden, zodat dit type douche gemakkelijk schoon te houden is. Ten slotte is er qua afmetingen en stijlen alles mogelijk.
Enkele nadelen van de inloopdouche zijn mogelijke gladheid van het oppervlakte, het nat worden van de badkamer op plekken buiten de douche en een mogelijk wat koudere douche-ervaring omdat de warme lucht niet in een cabine blijft hangen.

Een douchecabine: voordelen en nadelen

Een alternatief bij het verbouwen van de douche is een zogenoemde douchecabine plaatsen. Douchecabines hebben een afvoerbak, die zorgt voor een verhoging. Voordelig hieraan is dat de badkamer rond de douche goed droog blijft als er iemand onder de douche staat. Fijn is verder dat de douche lekker warm blijft. Ten slotte is een voordeel van een douchecabine de bijhorende douchebak, die voor een stijlvolle uitstraling zorgt.
Nadelig is de opstaprand, die onveilig kan zijn als je niet goed oplet. Verder neemt het openen van de deur de nodige ruimte in beslag in de badkamer. Hiermee moet voldoende rekening gehouden bij de inbouw van de douchecabine in de badkamer.

Maak er iets moois van!

Welke keuze je ook maakt, belangrijk is dat je kiest voor een inloopdouche of douchecabine van goede kwaliteit. Verder is het van belang dat de douche op de juiste manier geïnstalleerd wordt, zonder dat er lekkages of andere problemen optreden. Kies daarom voor kwaliteit en laat, als je geen doorgewinterde klusser bent, het inbouwen van de douche gerust over aan een ervaren klusbedrijf of bouwbedrijf. Maak er iets moois van!