Hoe voorkom je dat een witte muur saai wordt

Hoewel kleurrijke kamers en accentmuren op dit moment ontzettend populair zijn, blijven witte muren toch ook wel heel mooi. Er is maar één nadeel aan een witte muur: deze nuance komt al snel kil en saai over. Hoe voorkom je dat een witte muur saai wordt? Met onderstaande tips komt een witte muur in iedere ruimte mooi tot z’n recht!

1. Witte muur saai? Combineer wit met zwart

Een witte muur in huis ziet er mooi uit als je er zwart met combineert. Zwart en wit blijft namelijk een klassieke combinatie die het altijd goed doet. Door het grote contrast straalt de ruimte meteen elegantie uit, met de nodige portie drama. In je eigen interieur kan je zwart-wit op tal van manieren toepassen. Zo kan je bijvoorbeeld de deurpost van een witte deur zwart verven of zwart-witte posters aan een witte muur hangen. Een luxe uitstraling verzekerd!

wat te doen met een witte muur

Extra tip: als je graag nog een stapje verder gaat, kan je de combinatie zwart-wit in de hele ruimte toepassen. Onderstaande afbeelding is hier een mooi voorbeeld van, waarbij de meubels en accessoires ook een zwart-witte look krijgen. Zo maak je het plaatje compleet!

2. Maak gebruik van witte accenten

Let wel op dat je niet overdrijft met zwarte accenten in je interieur. Je mag een witte muur ook gerust met witte accessoires en accenten combineren. Een witte muur met doorzichtige witte gordijnen is bijvoorbeeld heel mooi. Maar ook witte meubels komen prachtig naar voren wanneer die bij een witte muur staan. 

Om meer diepte in je interieur te creëren, kan je gebruikmaken van verschillende stoffen en patronen. Door een witte muur te combineren met een wit meubel of accessoire, creëer je als het ware een extra laag in huis. En met deze extra laag straal je meer luxe uit. Enkele voorbeelden zijn: een wit schapenvel, een wit vloerkleed met een patroontje erin of een hoogglans witte eettafel.

voorkomen dat een witte muur saai wordt

3. Ga voor een rustig kleurenpalet

Uiteraard hoef je het niet bij wit en zwart te houden, maar houd de rest van je interieur wel zo rustig mogelijk. Je wilt immers voorkomen dat je accessoires zo kleurrijk zijn dat ze de aandacht van je witte muur afhalen. Je kiest het beste voor één of twee accentkleuren waarmee je de rest van je interieur inricht. Dit kunnen ook natuurlijke materialen zijn zoals hout, rotan of riet.

4. Creëer meer sfeer met planten 

Vind je jouw witte muren, ondanks het volgen van bovenstaande tips, toch een beetje kil overkomen? Voeg dan meer sfeer toe door hier en daar planten neer te zetten. Ga voor een grote plant in een rieten mand of geef je favoriete plant eens een nieuw plekje. Om een rommelig geheel te voorkomen, is het belangrijk dat je bloempotten bij elkaar zoekt die mooi bij elkaar passen. 

een witte muur aankleden

Je zal zien dat de groene kleur van de planten extra opvalt door de witte muur. Zeker als je voor een grote plant met prachtige, groene bladeren kiest zoals een Monstera. Wees dus zeker niet bang om volledig los te gaan met planten, want je kunt nooit genoeg groen in huis hebben. Dit zijn trouwens makkelijke planten voor in de woonkamer, ideaal voor als je niet zo’n groene vingers hebt! 

Je leest het: er zijn tal van manieren om te voorkomen dat een witte muur saai wordt. Je kunt één van bovenstaande tips toepassen, maar je kunt ze ook gerust combineren met elkaar. Planten komen namelijk heel mooi naar voren in een zwart-wit interieur, maar ook bij rotan of hout komt die groene kleur prachtig tot z’n recht. Durf dus gerust te experimenteren en je zal zien dat een witte muur echt niet kil en saai hoeft te zijn!