een zonnige keuken

De keuken is voor veel mensen een belangrijke plek in het huis. De centrale ruimte waar wordt gewerkt, gekletst, gespeeld en natuurlijk gekookt. Gezelligheid en sfeer in de keuken is dus zeker niet onbelangrijk. Bij lekker weer hoort een lekkere maaltijd, maar helaas is niet iedereen gezegend met een buitenkeuken. Maar als we de keuken niet naar de zon kunnen brengen, laten we de zon dan naar de keuken brengen!

Kleurtinten


Bij het creëren van een zomerse keuken of een voorjaarsinterieur is de kleurkeuze erg belangrijk.
Wees bewust van de effecten die kleur op jouw interieur kunnen hebben. Kleur zorgt voor leven in een ruimte, kan een ruimte groter of kleiner laten lijken en kan alles in de omgeving vervagen.
Kleur is daarom een belangrijk basisingrediënt voor warmte in de keuken. Een zonnige keuken is goed te creëren met natuurlijke tinten, denk bijvoorbeeld aan oker of terracotta. Door bovendien verschillende tinten uit één kleurenfamilie te gebruiken, laat je de zon in huis schijnen door de schaduwwerking van de overeenkomende tinten. Een andere optie is het gebruik van de kleur rood. Rood wekt namelijk de eetlust op, wat natuurlijk niet ongepast is in een keuken

De juiste apparatuur

Naast apparaten waar je het letterlijk warm van krijgt, kan een apparaat met de juiste kleur en het juiste materiaal ook voor warmte zorgen. Voor een zomerse keuken is het belangrijk dat het materiaal zich goed aanpast aan de gebruikte kleuren. Reflecteert het de kleuren of duwt het de natuurlijke kleuren juist naar de achtergrond? Apparaten moeten functioneel zijn, maar ook zeker passen bij het interieur.

Naadloze aansluitingen

Je keuken restylen hangt met veel dingen samen. Sfeer creëer je immers ook door de kleurtinten en materialen terug te laten komen in de rest van het huis. Vooral bij een open keuken is dit belangrijk. De zon schijnt niet op één plek, ook niet in je huis!

Persoonlijkheid

In een zonnige keuken hoort ook een persoonlijke touch. Persoonlijke details kunnen niet ontbreken in een sfeervolle keuken. Kies niet voor opzichtige details, maar voor spullen die net dat extra beetje persoonlijkheid en sfeer geven. Misschien een leuke diy meubel of iets anders wat persoonlijke waarde heeft.

Je keuken restylen tot een zonnige zomerse ruimte is zeker de moeite waard. Zo kun je ook op een bewolkte dag genieten van een beetje zon. Maak ook jouw keuken het favoriete plekje van het huis!