Decoratie aan de wand is erg leuk. De details aan de muur zorgen in ieder interieur voor een eigen karakter. Het zijn namelijk vaak deze decoratieve accessoires waarin je ook echt iets van jezelf kunt verwerken. Is het niet je eigen creativiteit, dan wel mooie persoonlijke foto’s of items waar jij zelf een emotionele waarde aan hecht.

Wanneer je je wanddecoratie zelf maakt kun je vaak met niet al te veel geld, gebruik van professioneel materiaal en een beetje geduld al heel wat bereiken.

Creatief met kurk

Kurk zie je de laatste tijd steeds vaker terug. In Scandinavische interieurs wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van kurk. Een kurkvloer kan erg mooi zijn, daarnaast is het een prettig en goed isolerend materiaal. Ook op de muur staat kurk erg mooi. Je kunt ervoor kiezen om een complete muur als ‘accentmuur’ met kurk te bekleden, daarnaast kun je ook een deel of een bepaald vlak met kurk bekleden. Werken met kurk is eigenlijk heel eenvoudig, je koopt een rol kurk, snijdt het in de juiste afmetingen om deze vervolgens aan te muur te monteren. Dit kan met goede lijm, maar ook met schroeven en pluggen.  Het leuke is dat je de kurkwand vervolgens zelf ook nog kunt decoreren met leuke foto’s, posters of belangrijke memo’s.

Een wandrek van betongaas

Betongaas wordt vaak gebruikt als versterking bij bouwconstructies. Ook wordt het vaak in de tuin gebruikt, bijvoorbeeld als erfafscheiding of als rek waar je klimplanten langs kunt laten groeien. Betongaas is ook erg leuk om als wanddecoratie te gebruiken. Koop bij een bouwmarkt een stuk betongaas en laat het in de gewenste afmetingen zagen. Je kunt er voor kiezen om het in een leuk kleurtje te verven, misschien ga je liever voor zwart of laat je juist de staalkleur intact voor een industriële look. Monteer het rek met een stel stevige schroeven op enige afstand van de muur zodat je er zelf van alles aan kunt hangen. Je kunt het ook deels gebruiken om klimplanten in huis langs te geleiden of zelfs om een kruidentuintje in je keuken te creëren.

Vintage fruitkistjes

Je kent ze vast wel, die houten kistjes waar vroeger fruit zoals sinaasappelen in werden vervoerd. Vaak staan er nog allerlei teksten over de inhoud, of leverancier van het fruit op de zijkanten, dit geeft het kistje juist een leuke vintage look. Stapel verschillende kastjes op een leuke manier op elkaar en maak er een leuk wandmeubel van, of hang de kistjes onafhankelijk van elkaar op aan de muur en gebruik ze als leuk kastje om een plantje in of op te plaatsen.